Röhej Albionban: Négyszázezer védőruhát vett Britannia a törököktől, mind használhatatlan

Röhej Albionban: Négyszázezer védőruhát vett Britannia a törököktől, mind használhatatlan

Nevetség tárgyává tette magát a brit kormány miután egy nagy dérrel-dúrral beharangozott, Törökországból vásárolt szállítmányról kiderült, gyakorlatilag teljesen alkalmatlan védőeszközöket tartalmaz. A négyszázezer darab védőruha egyike sem alkalmas használatra, ráadásul azt a járvány frontvonalában harcoló egészségügyi szakdolgozóknak szánták.

Britanniában nagy felháborodást okozott, hogy az április közepént vásárolt szállítmányról a napokban kiderült, mindenféle használatra alkalmatlan. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy megérkezésekor a brit kormány nagy csinnadratátt csapott az áru körül, mutatván, milyen proaktívan kezeli ka járványhelyzetet.

Hírdetés

A kialakult szituációból tulajdonképpen csak a brit ellenzék, meg nyilván maguk a törökök profitáltak. A munkáspárti képviselők nem győzik gúnyolni a konzervatív kormányt, köntöst vásárló bohócoknak titulálva őket.

A kormánypárti kommunikációs szakemberek persze megpróbálják oltani a tüzet, kevés sikerrel. A hivatalos kommunikáció most abból áll, hogy megpróbálják a kormány felelősségteljes hozzáállásával magyarázni a szállítmány raktárban maradását. A hírek szerint visszaküldik Törökországnak az egészet, ha van rá lehetőség, új árut kérve, ha nincs, akkor teljes visszatérítést. A britekkel szerződésben álló török cég szóvivője viszont azt nyilatkozta a helyi sajtóban, semmilyen megkeresés nem érkezett a brit fél részéről.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »