Rohamot vezényelnek a Facebook ellen Amerikában

Mondhatni rohamot vezényelt 46 állam versenyfelügyeleti szervével karöltve az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Comission, FTC), s pert indított a Facebook ellen: azzal vádolják a közösségi óriást, hogy versenytársait felvásárolva ellehetetleníti más, igazi konkurencia megjelenését a közösségi média piacon.

A perben a cég két legnagyobb, korábbi kihívójának, az Instagramnak és a Whatsappnak a cégről való leválasztását követelik – ezeket a Facebook egyszerűen felvásárolta, úgy magába olvasztotta, hogy vezetőik fejvesztve menekültek onnan.

 

Hírdetés

Izomból nekiment a közösségi óriásvállalatnak az amerikai kormányzat Fotó: Pixabay

Az FTC a perben azt állítja, hogy a vállalat „éveken át tartó versenyellenes magatartás útján illegálisan tartja fenn közösségi hálózati monopóliumát”.

„A Facebook szisztematikusan elnyomja a versenyt”.

A versenyhivatal igazgatója, Ian Conner nyilatkozata szerint a Bizottság arra törekszik, hogy „megsemmisítse a Facebook korábbi Instagram- és WhatsApp-felvásárlásait”, ami merész cél, tekintve, hogy az FTC már egy korábbi mélyreható felülvizsgálatában és az Európai Bizottság 2014-es egy hasonló vizsgálata során sem találtak (jogilag!) megfogható, versenyt fenyegető veszélyt.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »