Rohamosztagos sisak dizájnnal robbantana a Honda

Bemutatta a Honda azt a két járművet, amellyel a jövő héten kezdődő, Tokióban tartandó autókiállításon képviselteti magát.

Egy héttel a Tokiói Motor Show előtt a Honda bemutatta, mivel készül a kiállításra. A nyilvánosságra hozott képek alapján kijelenthető, hogy a népszerű gyár ezúttal egészen rendhagyó irányba indult el.

A Wander Stand nevű modell a szórakozás és a közlekedés szabadságát ötvözi, míg a Wander Walkert a járókelők közötti lavírozásra tervezték – idézi a Honda közleményét a Mashable. Mindenesetre a Stand jelzésű járművet akár egy Star Wars előtti tisztelgésnek is tekinthetnénk, ugyanis pont úgy néz ki, mint egy túlméretezett, guruló rohamosztagos sisak.

Így néz ki kívülről a Honda Wander Stand Fotó: Honda

A Stand kétszemélyes kialakítású, és a biztonsági övekből, valamint a szélvédőből arra lehet következtetni, hogy képes elérni a közúti sebességet. A szélvédő kijelzőként is funkcionál, amin – a képek tanúsága szerint – egy szép nagy navigációs térképen kívül egy üzenetek és egy telefon ikon is helyet kapott. A kormányzást egy joystick teszi lehetővé. A Mashable arra következtet, hogy a jármű – méretéből fakadóan – elektromos.

Hírdetés

A Honda Wander Stand kijelzője Fotó: Honda

A Walker első ránézésre úgy néz ki, mint egy hipermodern kerekes szék – a „műszerfalon” még egy segélykérő gombot is elhelyezett a Honda. Az irányítás ránézésre úgy működik, mint egy motornál, a karok között pedig megtalálható a Stand kijelzőjének tablet méretű kistestvére.

Így fest a Honda Wander Walker Fotó: Honda

Ez pedig a „műszerfala” Fotó: Honda

Amiktől a jármű képes lesz a beígért szlalomozásra a gyalogosok között, azok a 90 fokban elfordítható első kerekek. A középen található főgomb pedig szinte biztos jele annak, hogy a Walker kizárólag elektromos meghajtású.

A Honda Wander Walker 90 fokban forduló kerekei Fotó: Honda


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »