Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája

Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája

Az úgynevezett repülő katona óránként háromszáz kilométeres sebességre képes légdeszkával repült el a tömeg felett Párizsban, a Bastille napi katonai díszszemlén.

A 40 éves Franky Zapata nagy sebességgel lebegett a világ vezetői – beleértve Emmanuel Macron francia elnököt és Angela Merkel német kancellárt – felett, miközben egy töltetlen puskát forgatott a kezében. Az eddig repülő deszkaként emlegetett eszközt a francia hadseregnek szeretné eladni – írja a The Sun brit lap.

Florence Parly a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy a deszka különböző alkalmazási módjait – például logisztikai vagy roham – fogják tesztelni. Mr. Zapata elismerte, hogy a deszka közös jegyekkel bír a Vissza a jövőbe című filmben látott légdeszkával.

Hírdetés

Franky Zapata francia jet-ski bajnok sugárhajtású légdeszkájával, fegyverrel a kezében repül (Fotó: MTI/ EPA/ Ian Langsdon)

A marseille-i vállalkozó otthoni garázsában fejlesztette a turbinás motorral hajtott deszkát, amely óránként 300 kilométeres sebességre és megközelítőleg tíz perces repülési időre képes. A Bastille nap a francia forradalom alatt a Bastille erőd elleni 1789-es ostromnak állít emléket, melyet minden évben katonai díszszemlével ünnepelnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »