„Rohadt politikusok” – három napja nem tud semmit a fiáról

„Rohadt politikusok” – három napja nem tud semmit a fiáról

Olaszországban a magyar buszbaleset mellett a három nappal ezelőtti lavinaszerencsétlenség is megdöbbenést okozott. A hozzátartozók a politikusokat hibáztatják, mert szerintük a hatóságok késlekedtek a mentéssel. A mentőalakulatok azt se tudják pontosan, hogy hányan voltak az épületben. Hozzávetőleg harmincan lehettek a szállodában, eddig kilenc túlélőt és négy holttestet találtak.

Még szombaton is újabb túlélőket mentettek ki a lavina által betemetett szállodából Olaszország középső részén. A négyemeletes épület teljesen eltűnt, a mentőalakulatoknak lefelé kell ásniuk a hó szintjéhez képest.

„Az idő nagyon rossz, hajnal óta esik a hó és fagy van, de reméljünk, hogy több túlélőt is ki tudunk menteni, olyan embereket, akik kisebb csoportokban rekedtek, például egy szobában” – közölte Walter Milan hegyimentő, a mentőcsoport egyik tagja.

A hatóságok még mindig nem tudják biztosan, hogy hányan voltak az épületben, amikor szerdán maga alá temette a hó. Mintegy harmincan voltak az épületben, közülük szombat délig kilenc túlélőt találtak és négy holttestet azonosítottak, a többi embert eltűntként tartják nyilván.

Hírdetés

„Őszintén szólva, a mentőakció az elejétől érthetetlen volt, hiszen lehetett tudni, hogy csoda lenne, ha egyszerre ki tudnának menteni mindenkit és csak ahogy múlnak a napok, úgy fordítanak egyre nagyobb energiát a mentésre” – nyilatkozta egy helyi lakos.

Az eltűntek hozzátartozói jobb híján a kórháznál várják, hogy hírt kapjanak a rokonaikról. Szerdán a lavina előtt 4-5 órával földrengés volt Róma körül, a hozzátartozók szerint már közvetlenül a rengés után el kellett volna kezdeni a mentést. Sokan a politikusokat hibáztatják a késlekedésért:

„Nyugodtan kérdezze meg ezeket a rohadt minisztereket, hogy miért halogatták a mentés kezdetét, miért nem mentették ki az embereket már a legelején, amikor még lehetett volna. Én három napja semmit nem tudok a fiamról. Egyszer már azt hazudták, hogy kimentették a fiamat, de nem volt igaz. Most azt várom, mit hazudnak megint” – panaszkodott az egyik hozzátartozó.

A mentőalakulatok szerint a kutatást a jövő hétig biztosan nem hagyják abba, mert bíznak abban, hogy újabb túlélőket találnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »