Rögzítették Merkel és az olasz kormányfő beszélgetését

Rögzítették Merkel és az olasz kormányfő beszélgetését

Kihallgatta és közzétette Angela Merkel és Giuseppe Conte láthatóan privát, személyes jellegű beszélgetését az olasz La7 csatorna tévéstábja. A felvétel a davosi Világgazdasági Fórumon készült, az látható rajta, hogy a német kancellár az olasz miniszterelnökkel beszélget egy rendezvényen a bárpultnál, Conte az olasz politikába próbálja beavatni Merkelt.

Giuseppe Conte a miniszterelnöke az Öt Csillag Mozgalom és a bevándorlásellenes Liga kormánykoalíciójának. A két párt vezetője, Luigi Di Maio és Matteo Salvini a miniszterelnök-helyettesek. A felvétel alapján azonban úgy tűnik, Contét meglehetősen zavarja a belügyminiszteri posztot betöltő Salvini, aki igencsak népszerűnek számít hazájukban.

Az olasz miniszterelnök ugyanis azt magyarázza a felvételen Merkelnek, hogy az Öt Csillag kínlódik, mivel a közvélemény-kutatásokban visszazuhantak 26-27 százalékra, Salviniék azonban 35-36 százalékon állnak, és az egész migrációs témát uralják. Mindez nem sok mozgásteret enged Di Maióéknak, folyamatosan keresik, hogy milyen témákhoz nyúlhatnának, ami nem a migráció.

Hírdetés

Conte itt egyébként megvallja, hogy Junckerrel egyetértésben döntött úgy, hogy Olaszország befogad migránsokat. Én tudod másképp állok ehhez, emlékszel Máltára? Amikor azt mondtam »a nőket és gyerekeket elviszem repülővel«” – büszkélkedik Conte Merkelnek.

 

 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »