Roger Waters szerint Trump épp úgy jut majd hatalomra, mint Hitler

Roger Waters szerint Trump épp úgy jut majd hatalomra, mint Hitler

A Pink Floyd alapító tagja szerint Donald Trump republikánus elnökjelölt ideológiája épp olyan veszedelmes, mint Adolf Hitler nemzetiszocializmusa volt anno. A zenész szerint a milliárdos üzletember rendőrállamot fog létrehozni az Egyesült Államokban.

Roger Waters egy rádióinterjúban fejtette ki nem túl hízelgő véleményét Donald Trumpról:

„A ’30-as évek Németországában alattomos volt, amikor jött a nemzetiszocializmus. A ‘nemzeti-trumpizmus’ kevésbé tűnik alattomosnak, de épp olyan veszélyesnek látszik.”

A zenész szerint Trump „totalitárius rendőrállamot” fog létrehozni, amiben majd „bűnbakká teszik az etnikai kisebbségeket, ahogy Hitler tette a zsidókkal”.

„Az állam átvételének módja (…) mindig ugyanaz: a ‘mások’ ellenségként való azonosítása. Trump esetében ezek a kínaiak, a mexikóiak és az iszlám – mindegy is ki az”

Hírdetés

– mondta Waters.

A Pink Floyd alapító tagja szerint Amerika épp olyan gazdasági mocsár felé tart, mint ami kirobbantotta az első világháborút és végső soron ahhoz vezetett, hogy „elvették az emberek alkotmányos jogait”.

„Az Államokban most mindenki életszínvonala szabadesés szerűen zuhan, az alkotmányban (…) rögzített jogaitok pedig sorra apadnak (…)”

– tette hozzá.

Roger Waters nem most szállt bele először Trumpba: múlt hónapban a Desert Trip fesztiválon hatalmas fényshowval alázta a milliárdost.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »