Roger Waters: Nyomást kell gyakorolni Izraelre, hogy befejezze a Gáza elleni gyilkos támadást

Roger Waters: Nyomást kell gyakorolni Izraelre, hogy befejezze a Gáza elleni gyilkos támadást

A világ kormányainak fel kell függeszteniük az Izraelnek nyújtott minden katonai segítséget, és meg kell követelniük a Gázával szembeni „fergeteges” támadás leállítását – mondta a Pink Floyd társalapítója, Roger Waters az RT-nek az erőszak erőteljes fokozódása közepette a palesztin enklávén.

Arra a kérdésre, hogy Tel-Aviv arra számít-e, hogy az izraeli erők és a gázai székhelyű palesztin milícia-csoportok közötti harcok negyedik napja után hamarosan leállítja támadását, Waters pesszimizmusnak adott hangot, mondván, hogy az RT újságírójának, Eunan O’Neillnek, hogy a támadás csak nemzetközi nyomás hatására érhet véget a nemzetközi közösség részéről.

Hacsak nem gyakorolnak némi nyomást az izraeli kormányra a Gáza elleni heves, gyilkos támadásuk leállítására, nem fogják önszántukból abbahagyni. 

Ez a szándékuk nem fog hirtelen eltűnni; nem fogják hirtelen megváltoztatni a politikájukat

– mondta, hozzátéve, hogy a külföldi segélyek útján történő katonai segítségnyújtásnak a blokk első tételei között kell lennie.

A nemzetközi közösségnek, amelyet kormányok képviselnek – és most különösen a nyugati kormányokról beszélek – meg kell szakítania az Izraelnek nyújtott minden katonai segítséget.

A legutóbbi erőszak hétfőn indult, miután napokon át heves tiltakozás történt a kelet-jeruzsálemi palesztin lakosok tervezett kitelepítése miatt, amely súlyos rendőri fellépésekkel zajlott és több százan megsérültek az ebből eredő összecsapásokban. 

A Hamász hétfő este rakétákat lőtt Izrael városaira, majd több száz IDF légicsapás érte Gázát. 

Több mint 100 palesztin halt meg a válaszcsapásban, köztük 28 gyermek, ezen kívül legalább hat izraeli, köztük egy IDF-katona és egy gyermek.

Csütörtök este az izraeli hadsereg közölte, hogy fokozza Gáza elleni műveleteit, földi tüzérségi lövöldözéseket indított, miközben folyamatosan tartotta a légitámadásokat, amelyek a part menti enklávé számos magas építményét célozták meg, beleértve a lakásokat és a médiát. irodák. 

Az IDF azt is állítja, hogy nagy értékű Hamász-létesítményeket semmisített meg az egész területen, és meggyilkolt számos magas rangú tisztviselőt.

A szoros izraeli blokád alatt álló Gáza jelenlegi helyzete és a megszállt Ciszjordánia hosszú távú megvalósíthatóságáról beszélve Waters bizakodóbb volt, mondván, hogy a helyzet egyszerűen „tarthatatlan”.

Hírdetés

„Ez nem jövő, amely fennmaradhat. 

A közvélemény az egész világon tiltakozik, évről-évre, jelentősen növekvő ütemben “ – mondta,

hozzátéve:  

” Véleményem szerint a globális civil társadalom nem engedheti meg, hogy ezt Izrael megússza. “

Ez a változás azonban nem biztos, hogy az Egyesült Államok jelenlegi közigazgatása alá tartozik, mivel Waters szerint Joe Biden nem mutatott érdeklődést Washington Tel Avivhoz fűződő rendkívül szoros kapcsolatának megváltoztatása iránt.

Abban a percben, amikor beiktatták az Egyesült Államok elnökévé, azt mondta, hogy ő volt Izrael valaha volt legnagyobb barátja”

– mondta Waters Bidenről. 

Folyamatosan megadja nekik évi 3,8 milliárd dolláros katonai segélyüket, és nem költözteti el az Amerikai Nagykövetséget Jeruzsálemből Tel-Avivba, ahova tartozik.

Valójában egyáltalán nem fog változtatni. 

Nem tesz semmilyen intézkedést a településeken … egyszerűen azt mondta, hogy ez egy carte blanche. 

“Csináld, amit akarsz, öld meg őket, ha akarod.” 

Joe Bidenet nem érdekli az emberi jogok.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Roger Waters: Nyomást kell gyakorolni Izraelre, hogy befejezze a Gáza elleni gyilkos támadást appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »