Roger Waters kérésére mondta le izraeli koncertjeit egy Pink Floyd-dalokat játszó zenekar

Roger Waters kérésére mondta le izraeli koncertjeit egy Pink Floyd-dalokat játszó zenekar

A UK Pink Floyd Experience nevű, a nagy múltú brit zenekar dalait feldolgozó együttes három koncertet adott volna január elején Beér-Seván, Tel-Avivban és Haifán.

A zenekar a Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók (BDS) elnevezésű, Izrael-ellenes mozgalmat támogató Roger Waters vasárnapi felszólítására lemondta az előadásokat.

„Szánalmasan rosszindulatú és tiszteletlen lépés lenne Izrael szegregált közönsége előtt énekelni dalaimat, és hozzájárulni az ország rasszista és apartheid kormányának kulturális szerecsenmosdatásához” – írta Waters Facebook-üzenetében. „Az emberek, akiket szórakoztatni szándékoznak, megölik szomszédaik gyermekeit, naponta lövik le őket hidegvérrel. Minden emberiesség nevében kérlek benneteket, hogy hallgassátok meg kérésemet, és még ma mondjátok le” – tette hozzá.

A koncertek törlésére felkért együttes néhány órán belül bejelentette szintén a Facebookon, hogy egyik izraeli fellépésüket sem tartják meg. Később persze internetes támadások érték őket, és felszámolták Facebook-oldalukat is. Az Egoeast nevű szervezőiroda továbbra is mindent elkövet, hogy ennek ellenére fellépjenek, és szerintük még van rá esély, hogy mégis megrendezik a koncerteket.

Hírdetés

Ugyanez az együttes 2017 januárjában igen sikeres előadókörutat tartott ugyanezekben az izraeli városokban, és akkori szereplésük nem okozott semmiféle gondot vagy negatív visszhangot.

(Híradó nyomán)

Orbán Netanjáhuval együttműködve akarja visszaszorítani az antiszemitizmust Magyarországon

Tökélyre fejlesztett benyalás: nem közvetíti Waters koncertjét a "német" "közmédia", hogy a zsidók kedvében járjon

Súlyos antiszemita cselekedet: Dávid-csillag került a vaddisznó nyakára


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »