Rogán: Hibáztam

A miniszter elismerte, hogy nem volt helyes helikopterrel mennie az esküvőre, miután a parlament mai ülésén össztűz alá vették az ellenzéki képviselőtársai.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, óriási felháborodást váltott ki, hogy Rogán Antal Miniszterelnökségi Kabinetirodát vezető miniszter helikopterrel ment el egy vidéki esküvőre.

Az ellenzéki pártok a tárcavezető elszámoltatását és távozását sürgetik, és ennek ma is hangot adtak a parlamentben.

Sallai R. Benedek, az LMP képviselője például arról beszélt: joggal merül a fel a kérdés, hogy a fideszesek vajon egymással versenyeznek, hogy ki tud közpénzből nagyobb rongyrázást csinálni. Úgy vélte: a fideszes valóságban „helikopterdemokrácia” van, és a „rolexpolgáriasodás folyamata” a jellemző.

Hírdetés

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerint pedig Rogán Antal a rongyrázás egészen elképesztő fokozatát mutatta be, amikor helikopterrel utazott egy vidéki esküvőre. Kifejtette: amikor az ügy kiderült, „a miniszter hazudott, fenyegetőzött, majd néhány napra köddé vált”, miközben megüzente, hogy az esetet lezártnak és magánügynek tekinti.

Rogán Antal azt felelte: ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János. Hangsúlyozta, elismeri, hogy hibázott, és az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége elég ügyes üzletasszonyként megengedheti magának, és ezt otthon neki is elmondja majd. Hozzátette: Hibáztam, amiért önök most le is veszik rólam a keresztvizet.

Erre Bangóné Borbély Ildikó azt felelte, férfiatlan, hogy Rogán Antal „a feleségével takarózik”. „Legyen már férfi, vállalja a felelősséget, ne bújjon a felesége szoknyája mögé!”

A témában egyébként Dömötör Csaba államtitkár is elmondta a véleményét. Szerinte Rogán Antal minden kérdésre válaszolt, elmondta, hogy a helikopter nem az ő tulajdonában van. Hozzátette: minden politikust, függetlenül a pártállásától megilleti a magánélet védelme.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »