Rodríguez: semmi sem használt a németek ellen

Rodríguez: semmi sem használt a németek ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-28-ra kikapott hétfőn a házigazda Németországtól az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság kölni középdöntőjének harmadik fordulójában.

A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker és négy döntetlen mellett a 24. német győzelem született.

A magyar vereséggel eldőlt, hogy Franciaország megnyerte a csoportot, és a pénteki elődöntőben a címvédő Svédországgal találkozik. A válogatottnak matematikai esélye maradt az elődöntőbe jutásra.

Hírdetés

„A második félidőben sok problémánk volt védekezésben, mert nagyon nehéz feladat elé állítottak minket a németek, remek csapatuk van. A szünet után sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, pedig a játékosaink mindent megtettek” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya.

Hozzátette, az első félidőben jó volt a támadójáték, de a védelem már akkor sem működött megfelelően, később pedig az ellenfél kapuja előtt sem jártak sikerrel. Kipróbáltak különböző felállásokat, viszont nem tudták megnyerni az egy az egy elleni és a kettő-kettő elleni szituációkat a beállókkal.

Meglátása szerint ezúttal a hét a hat elleni játék sem vezetett eredményre és a kapusok sem tudtak hozzátenni.

„A legfontosabb, hogy a fiúk magukra találjanak, a motivációjuk visszajöjjön, mert nagy motivációval álltak ehhez a meccshez, történelmet akartak írni. De nincs idő búslakodni, túl kell ezen lendülni és nekiugrani a francia csapatnak” – szögezte le Rodríguez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »