Robert Kaliňákot kiengedték az előzetes letartóztatásból

Robert Kaliňákot kiengedték az előzetes letartóztatásból

A Legfelsőbb Bíróság (NS) pénteken megszüntette Robert Kaliňák volt belügyminiszter előzetes letartóztatását. A TASR hírügynökséget erről Alexandra Važanová, a bíróság szóvivője tájékoztatta.

„A Legfelsőbb Bíróság szenátusa minden pontban megalapozottnak tartja a gyanúsított ellen indított büntetőeljárást, de a fellebbviteli bíróság, ellentétben az előkészítő eljárásban résztvevő bíróval nem lát okot az előzetes letartóztatásra” – közölte Važanová.

Ezt követően a szenátus Robert Kaliňák gyanúsított Juraj Kliment bíró ellen elfogultság miatt emelt panaszával foglalkozott, és elutasította azt.

Hírdetés

Kaliňák előzetes letartóztatását április 23-án rendelte el a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS), mert megalapozottnak találta a gyanút, hogy szabadlábon befolyásolná a tanúkat, a bírósági szakértőket és a többi gyanúsítottat, továbbá hátráltatná a nyomozást.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) bűnszövetkezet létrehozása, támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének folytatólagos elkövetése miatt indított büntetőeljárást Robert Kaliňák volt belügyminiszter és Robert Fico, a Smer-SD elnöke ellen.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »