Robert C. Castel: Az USA számára sokadlagos kérdés, mi lesz Ukrajnával! – VIDEÓ

Robert C. Castel: Az USA számára sokadlagos kérdés, mi lesz Ukrajnával! – VIDEÓ

 

 

Beszélgetésünk egyik központi témája, hogy mire lehet elég az Ukrajnának küldött nyugati harckocsi-szállítmány. A „csepegtetés öntözés” termékennyé teheti az ukrán hadmozdulatokat?, vagy túl későn és túl keveset kapnak már az ukránok? Meddig tart egy harckocsizó katona kiképzése? Ez ugyanis egyáltalán nem másodlagos kérdés, mondja Castel:

négy ember összehangolt munkájára van szükség egy harckocsi eredményes működéséhez. Ezt gyakorolni kell, nem magától értetődő!”

Hírdetés

Életek múlnak azon, egy vagy egytized másodpercbe kerül odanyúlni a megfelelő karhoz és gombhoz – hangsúlyozza a szakértő.

Az interjú második felében feltesszük az álnaiv kérdés, ha a brit, német és amerikai vezérkar is tisztában van azzal, túl kevés hadianyagot küldenek ahhoz, hogy Ukrajna megnyerhesse ezt a háborút, akkor mégis milyen indokok húzódhatnak meg a háttérben.

Ne a hangzatos kijelentéseket nézzük, hanem a tetteket!

– jegyezte meg Robert C. Castel. Zárásul beszélünk kicsit Törökország geopolitikai lehetőségeiről. Svédország NATO-integrációjának megvétózásával Erdogan elnök veszélyes játékot játszik, de önállóságához kevés kétség fér. Meddig mehet el Törökország, a Boszporusz és a Dardanellák ellenőrzése elég ahhoz, hogy hosszútávon is megmaradjon Ankara mozgástere?

A beszélgetés házigazdája Pomichal Krisztián, a ma7 médiacsalád közéleti rovatának vezetője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »