Robbantás: leleplezte a horgászsapkát a kormánybulvár

Robbantás: leleplezte a horgászsapkát a kormánybulvár

Bár Kósa Lajos is azt üzente, nem kell a pánikkeltés a Teréz körúti robbantás kapcsán, azért akadtak, akik nem bírták ki.

A kormány rendelte meg, az elkövető sapkája gyanúsan egyezik a brüsszeli merénylőével, és amúgy is, az áldozat horoszkópja nem sok jót helyezett kilátásba. A magyar sajtó és politika egy része kitett magáért a Teréz körúti robbantás kapcsán, noha a Fidesz-frakciót vezető Kósa Lajos a pánikkeltés elkerülésére szólított fel, és Orbán Viktor miniszterelnök is azt közölte az M1 televízióban kedden, hogy „semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a szombati Teréz körúti robbantás között. Ha kizárni talán nem is lehet, de ebben a pillanatban semmi erre utaló jel nincs, ami azért mégis megnyugtató.”

Halmozta az abszurd tartalmat a Ripost

A csúcsot ezúttal is az Ómolnár Miklós főszerkesztésében készülő, kormányközeli Ripost bulvárportál vitte. Ismert, az oldal előszeretettel jelentet meg a kormánynak nem kedves szereplőkről lejárató anyagokat, paparazzo-fotókat, ezúttal viszont inkább abszurditásban igyekezett kitűnni a mezőnyből. Hétfőn a megsérült fiatal rendőr nő horoszkópját elemezték, amelyet ráadásul az írás szerint az áldozat privát Facebook-oldalán fedeztek fel. A bulvárportál a jelek szerint annyira nincs otthon az interneten: miközben az ilyen horoszkópokat automatikusan generálhatja egy-egy lájkolt horoszkópoldal a felhasználó oldalára, a Ripost arról írt, hogy a nő minden reggel megnézte a jóslatokat.

Kedden aztán döbbenetes leleplezéssel állt elő Ómolnár lapja, és drámai egyezést talált az egyik brüsszeli merénylő és a Teréz körúti elkövető között. Nem fogják elhinni, mi a döbbenetes egyezés: mindketten horgászsapkát viseltek! „A kérdés az: csupán véletlen egybeesésről van-e szó, vagyis mindkét merénylő egyszerűen csak egy hasonló sapkával akarta elfedni magát a kamerák elől, vagy ennél többről?” – tette fel a kérdések kérdését a lap. Feltehetően a Ripostnak nem megy ezután sem rosszul a sora: mint arról hallani lehetett, hamarosan érkezhet a nyomtatott változat.

Nógrádi látta a szériát

Nem pihentek a biztonságpolitikai szakértők: megírtuk, a kormány üzeneteivel kampányoló Georg Spöttle csak úgy sorolta a tippjeit, mi minden történhetett. A német származású exrendőr először úgy vélte, nem biztos, hogy terrortámadás történt, majd arról beszélt, minden bombarobbantás terrortámadásnak mondható. Megszólalt a kormányoldal másik kedvence, Nógrádi György is az Echo TV-n, azzal nyitva, hogy minden, amiről szó van, feltételezés, ő viszont azért látja a szériát. „Tény az, hogy ezeket a merényleteket valamilyen módon meg kell állítani, mert a helyzet katasztrofális” – szakértett Nógrádi.

Mindazonáltal kitett magáért a támadás után nem sokkal már kormánypárti összeesküvést kiáltó ellenzék is. A legmesszebb a Demokratikus Koalíció ment: Kakuk György elnökségi tag vasárnap állt ki, ultimátumot adva a kormánynak. A politikus azt mondta, ha aznap este hat óráig a kormány és a rendőrség nem tisztázza a történteket, akkor a kormánnyal szemben gyanakvóknak lehet igazuk, és az eset kampánycélokat szolgálhatott. „Nagyon sokan már valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött Orbánék állhatnak” – fogalmazott Kakuk, azért „bátran” eltolva magától a feltételezést, mondván, ezt nem ők mondják, hanem általános vélekedés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »