Robbantás a Teréz körúton: bosszú állhat a háttérben

Bosszúból robbanthatott a körúti merénylő. A Népszabadság úgy tudja: a rendőri titkosszolgálat elemzi, hogy a fehér sapkát viselő tettes magánéleti okokból támadta-e meg a járőröket.

A lap szerint vizsgálják a két rendőr korábbi intézkedéseit is, hogy nem kerültek-e konfliktusba olyan személlyel vagy bűnszervezettel, akikről elképzelhető, hogy elkövetnének egy ilyen támadást.

A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai 2016. szeptember 25-én, a helyszínelés után Fotó: Lakatos Péter / MTI

A lap szerint ma megpróbálják felébreszteni a mély-altatásban lévő rendőrnőt, hogy megtudják, ismerte-e személyesen a merénylőt. A támadás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, miután a merényletet minden bizonnyal kifejezetten a rendőrök ellen követték el.

Hírdetés

Gyűlöletkampány

A kormány gyűlölet-kampánya tehet róla, hogy a körúti robbantásos merénylet után azonnal téves információk tömege látott napvilágot az internetes fórumokon – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban a honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnöke. Harangozó Tamás hozzátette: pártja sérelmezi, hogy az országgyűlés hétfői ülésén senki nem képviselte a kormányt, amikor a napirend előtt a Király utcánál történt robbantás ügyében szólaltak fel a képviselők.

Ismert, közzétette a rendőrség a Teréz körúti robbantásról készült felvételt. Eszerint a feltételezett elkövető láthatóan a rendőrjárőrökre várt, majd amikor az egyenruhások odaérkeztek, működésbe hozta a bombát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »