Robbanószere is volt a TEK által elfogott csoportnak

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorellenes akciósorozatában a hétvégén.

A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az általuk „kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során” hat embert vettek őrizetbe.

Közölték: a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Hírdetés

Már el is rendelték a letartóztatásokat

A TEK közleménye szerint a 2015. november 13-án Párizsban elkövetett terrorcselekmény-sorozatot követően a terrorelhárítás fokozta felderítő tevékenységét. A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során összesen hat ember őrizetbe vételére került sor.

A TEK felderítése alapján őrizetbe vett személyektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le. Mint írják, a mai napon a bíróság elrendelte két személy előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogott személyekkel szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását – fogalmaznak a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »