Robbanások rázták meg Ukrajna több városát

Robbanások rázták meg Ukrajna több városát

2022. 10. 10.

Több robbanás rázta meg hétfőn az ukrán fővárost, Kijevet, valamint Lviv, Ternopil és Dnyipro városát, miután Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy Kijev áll annak a nagy erejű robbanásnak a hátterében, amely megrongálta az Oroszországot és a Krímet összekötő kulcsfontosságú hidat.

A Szuszpilne ukrán közszolgálati műsorszolgáltató a mentőszolgálatokat idézve közölte, hogy Kijevben halottak és sebesültek vannak, de további részleteket nem közölt az áldozatokról.

“Több robbanás volt a Sevcsenkivszkij kerületben, a főváros központjában” – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Hírdetés

A Reuters brit hírügynökség által idézett szemtanú teljesen összetört, megfeketedett és repeszektől kilyuggatott autókat látott.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy halottjai és sebesültjei is vannak a hétfőn Ukrajna-szerte városokat megrázó robbanásoknak, és azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja eltörölni országát a Föld színéről.

Robbanásokról számoltak be az ukrajnai Lvivből, Ternopilból és Zsitomírból is Ukrajna nyugati részén, valamint a közép-ukrajnai Dnyipróból.

MTI

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »