Robbanások és pánik az egyik brüsszeli repülőtéren – halottak is vannak

Robbanások és pánik az egyik brüsszeli repülőtéren – halottak is vannak

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, a detonációk oka egyelőre ismeretlen. Sajtóhírek szerint többen megsérültek, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken.

A robbanások az indulási oldalon, az utascsarnokban történtek. Az emberek pánikba estek, azonnal rohantak kifelé; életbe léptették a vészhelyzetet. A tranzitzónában várókat már kiengedték a területről – mondta az MTVA brüsszeli tudósítója.

A repülőtér teljesen leállt, nem fogad járatokat.

A feltételezések merénylet történt – mondta a tudósító.

Hírdetés

Frissítés: Azt már lehet tudni, hogy az egyik detonáció valószínűleg az American Airlines check-in pultjánál történt. Az egyik szemtanú "élménye": "éreztem, hogy megrázkódik az egész épület. Füst és por szállt fel… Arra indultam el, ahonnan a robbanásokat hallottam, és ahonnan az emberek kábultan kóvályogtak felém."

A rendőrség bejelentette, hogy több halálos áldozata is van a robbantásnak. A belga fővárosban mindenhol szirénaszót hallani.

A robbantással már többen összefüggésbe hozták, hogy a városban 4 napja vették őrizetbe a novemberi párizsi merénylet fő gyanúsítottját, Salah Abdeslamot.

(Híradó – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »