Robbanás történt Románia legnagyobb olajfinomítójában

Robbanás történt Románia legnagyobb olajfinomítójában

Hat áldozata van a năvodari-i Petromidia kőolaj-finomítónál történt robbanásnak, egyiküket még keresik, öten megsérültek – közölte a helyi katasztrófavédelmi felügyelőség. Jelen van a helyszínen Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár is.

A katasztrófavédelem szóvivője, Anamaria Stoica szerint az áldozatok 30 és 50 év közöttiek, egyiküket még keresik a mentőcsapatok. Egyik személy testének mintegy 40 százalékán szenvedett égési sérüléseket, őt a SMURD helikopterével vitték kórházba. A másik négy személy kisebb sérüléseket szenvedett, mindannyiukat a konstancai megyei kórházban látják el.

Hírdetés

Jelenleg mintegy 50 tűzoltó dolgozik a berendezések lehűtésén. A szóvivő azt mondta, az érintett területet lezárták, és nem áll fenn újabb robbanás veszélye, de a helyzet folyamatosan változik és kiszámíthatatlan.

A helyszínen van Raed Arafat belügyi államtitkár is.

Korábban a Rompetrol vállalat – amelynek a tulajdonában van a Petromidia – azt közölte, hogy az egyik finomító berendezésnél történt a robbanás, amelyet követően – a belső válságkezelési eljárásoknak megfelelően – minden technológiai folyamatot biztonságban leállították.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »