Robbanás döntötte ki a XIII. kerületi bankfiók falát

Robbanás döntötte ki a XIII. kerületi bankfiók falát

Egy bankfióknál volt robbanás hajnalban a fővárosban. Senki sem sérült meg, de egy tízméteres fal kidőlt.

Robbanás volt hajnalban egy fővárosi bankfióknál. A XIII. kerületben, a Lehel utcánál történt robbanás miatt kidőlt a pénzintézet 10 méteres utcafronti fala. Személyi sérülés az első hírek szerint nem történt, az okokat még vizsgálják. Információnk szerint egy a bankfiók előtt hagyott borítékban lehetett a robbanószer.

Hírdetés

Több internetes portál is arról ír, hogy feltehetően robbantás történt: a Velvet szerint egy gyanús férfit rögzítettek a biztonsági kamerák, aki egy csomagot hagy az épület előtt, az Origo szerint pedig szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a robbanás után. Az információkat a rendőrség nem erősítette meg. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír TV-nek annyit mondott: vizsgálják a körülményeket.

„Ma hajnalban, 4 óra 18 perckor robbanás történt egy XIII. kerületi pénzintézetben. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatta a Hír Televíziót az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. – A Béke tértől a Róbert Károly körútig teljes szélességében lezárták kollégáim az utat, úgyhogy kérünk mindenkit, ha teheti, kerülje el az említett útszakaszt – tette hozzá Kovács Viktória. A szóvivő elmondása szerint a a katasztrófavédelem munkatársai az egyik nyolcemeletes ingatlanból több személyt kísértek ki, amíg felmérték, hogy statikailag rendben van az épület. Ezt követően visszamehettek már otthonukba az ott élők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »