RMDSZ-es alpolgármestert választottak Fazekasvarsándon

RMDSZ-es alpolgármestert választottak Fazekasvarsándon

Az új önkormányzati képviselő-testület megalakulásáig László Sándor Attila RMDSZ-es helyi tanácsos látja el az alpolgármesteri teendőket Varsánd (a köznyelvben: Fazekasvarsánd) községben. A tisztség Mircea Daniel Bora eddigi alpolgármester váratlan elhalálozásával üresedett meg.

Mint köztudott, az alpolgármestereket nem közvetlenül, hanem a képviselőtestület választja meg tagjai közül, és megtarthatják szavazati jogukat is. A legutóbbi helyi tanácsülésen a hat nemzeti liberális párti (PNL) és három szociáldemokrata párti (PSD), illetve két RMDSZ-es képviselő döntése értelmében a magyar érdekvédelmi szervezet tagját, László Sándor Attilát választották meg – közölte az RMDSZ Arad megyei szervezete csütörtökön közleményében.

Hírdetés

Mandátuma október közepéig szól, amikor is megalakulnak a június 9-i helyhatósági választások eredményeként összeálló új képviselő-testületek. A magyar szervezetnek a következő négy évben is két tanácsosa lesz. Az Aradtól harminc kilométerre északkeletre fekvő Varsándnak valamivel több mint 1900 lakosa van, akik közül legutóbb 399-en vallották magukat magyarnak, ami az ismert nemzetiségű lakosság majdnem 22 százaléka. „Nagy megtiszteltetés és egyben nagy felelősség is ez a tisztség számomra. Legjobb tudásom szerint fogok dolgozni a közigazgatásban, és képviselem a magyar közösséget” – idézte az RMDSZ közleménye az új alpolgármestert.

László Sándor Attila 1976-ban született a közeli Újszentannán, magánvállalkozó, és 2020 óta lát el közfeladatokat is. Az RMDSZ-nek Arad megyében jelenleg öt polgármestere és immár ugyancsak öt alpolgármestere van. Az idei helyhatósági választásokon sikerült megőrizni a polgármesterek számát, de az majd csak ősszel derül ki, hogy hány alpolgármestere lesz, ez a tisztség ugyanis a politikai tárgyalások eredményétől függ.

Forrás: Krónika

The post RMDSZ-es alpolgármestert választottak Fazekasvarsándon appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »