Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének válasza a baloldal kormányfő-jelöltjének rezsiügyben.

 

A Gyurcsány Ferenc-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az elmúlt évtized legsúlyosabb energiaválságában nap mint nap támadja a magyar családoknak megfizethető árú energiát biztosító rezsicsökkentést. Legújabb kirohanásaiban a baloldali politikus a rezsicsökkentést „népbutításnak”, a kedvezménnyel élő több millió magyar embert pedig „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” minősítette. 

A teljes érzéketlenségről tanúskodó, méltatlan és hazug gondolatokkal szemben a valós helyzet három tételben írható le: a magyar társadalom túlnyomó többsége azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsó és biztonságos energiához jut általa; a magyar rezsicsökkentéssel részben vagy egészben megegyező intézkedéseket alkalmaz jelenleg az európai uniós országok csaknem háromnegyede; Márki-Zay és a baloldal kijelentéseikkel a brüsszeli bürokraták és az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik.

A rezsicsökkentés eredményei megkérdőjelezhetetlenek. Míg 2007 és 2010 között, a GyurcsányBajnai-kormányok idején vásárlóerő-paritáson Magyarországon voltak a legmagasabbak a lakossági energiaárak az Európai Unióban, jelenleg, a rezsicsökkentésnek köszönhetően, a magyar emberek számolhatnak a legalacsonyabb földgáz- és villamosenergia-árakkal az EU-ban. A hatóságilag rögzített rezsiárak a mindennapok során is éreztetik hatásukat. A piaci energiaárak mellett 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát átlagosan havi 32 ezer forintot takarít meg egy magyar család. A magyar választók 70-80 százaléka tehát nem valamilyen fortély okán, hanem azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsón és biztonságosan jut energiához általa.

Ráadásul a magyar kormány politikájának helyességét egyre többen ismerik fel Európa-szerte. A Bruegel Intézet összesítése szerint 2021 őszén 19 ország, azaz az Európai Unió tagállamainak csaknem háromnegyede javasolt vagy léptetett életbe a lakossági energiaárak letörését célzó intézkedéseket. A magyar rezsicsökkentéshez hasonlító hatósági árszabást hét országban többek között Franciaországban és Spanyolországban vezettek be. Márki-Zay szerint tehát ezen országok lakói és Európa háromnegyede is „sötétben tartott, trágyával etetett gombák”, ami jól mutatja a magyar baloldal teljes érzéketlenségét és abszurditását.

Végül felmerül a kérdés, hogy miért tesz szinte minden baloldali politikus ilyen és hasonló kijelentéseket. Egy logikus magyarázat adható: Gyurcsány, Márki-Zay és társaik a brüsszeli bürokraták, illetve az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik. A magyar baloldal mindig kiszolgálta és kiszolgálja Brüsszel és az energiavállalatok rezsiáremelési törekvéseit. 2004 és 2008 között a Gyurcsány-vezette kormányok többszörösére emelték a lakossági földgáz- és áramárakat. A momentumos Donáth Anna pedig egy hónapja az olcsó lakossági energia végét és az energiaszegénység korának beköszöntét helyezte kilátásba.

Hírdetés

Márki-Zay Péter kijelentései a magyar baloldal jól ismert receptjét követik. A miniszterelnökjelölt sértegeti a magyar választókat, kiszolgálja a brüsszeli bürokratákat, és az első adandó alkalommal rezsit emelne. Mi, a nemzeti oldalon, eddig is sikerrel csökkentettük az állampolgárok rezsiköltségeit, és a jövőben is megvédjük a rezsicsökkentést, mert számunkra a magyar emberek olcsó és biztonságos energiaellátása az első!

Gyürk András

A szerző a Fidesz EP-képviselője

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

www.magyarnemezet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »