Ritka pillanat: Tarlós István megvédte Karácsony Gergelyt

Ritka pillanat: Tarlós István megvédte Karácsony Gergelyt

Tarlós István több év óta először hívta fel telefonon Karácsony Gergelyt, és azt mondta neki, hogy tartson ki a jelenlegi közgyűlési helyzetben.

„Kicsit meglepett a hívása, hiszen évek óta nem beszéltünk, de azt mondta nekem a telefonban, hogy Gergely, tartsál ki, igazad van. A főpolgármesternek meg kell tudnia választani a közvetlen kollégáit, és a főpolgármester azért van közvetlenül megválasztva sok százezer budapesti által, mert egy komoly politikai felelősséget visel, és a felelősséghez bizony lehetőségek is kell, hogy társuljanak. Tehát a főpolgármesternek nem véletlenül vannak erős jogosítványai, hiszen erős felhatalmazása van” – fogalmazott Karácsony az ATV-nek.

Megkeresték Tarlóst is, aki úgy vélekedett, méltatlan lenne, ha elvennék a főpolgármestertől azt a jogot, hogy az önkormányzati cégek élére ő nevezhessen ki vezetőket.

„A BKK és a BKV vezérigazgatóját nevezte ki a főpolgármester javaslatára a Közgyűlés. A cégvezetőket általában én neveztem ki, illetve mentettem fel. Méltatlan lenne a főpolgármestertől elvenni ezt a jogosítványt”

– szögezte le a kormánypárti volt városvezető.

A főpolgármester-helyettes személyét illető vitáról a fideszes ex-főpolgármester úgy vélte:

„nonszensz, hogy a főpolgármester egyetlen helyettesét se jelölhesse ki, miközben az a javaslat, hogy a nyakára ültessék az ellenfelét”.

Hírdetés

Tarlós szerint Karácsonynak teljesen igaza van abban, hogy joga van kijelölni a helyettesét. „E kérdésben az igazság azt kívánja, hogy megvédjem Karácsonyt. Ma ő Budapest legitim főpolgármestere” – állt ki utódja mellett Tarlós István.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülését október 4-én tartották, ahol nem sikerült megállapodni arról, ki legyen Karácsony Gergely helyettese, így senkit sem választottak a pozícióra, de a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosításáról sem tudott dönteni a testület.

(Címlapkép: Tarlós István, mögötte Orbán Viktor – Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »