Ritka ősi térképek bizonyítják, hogy több ezer évvel ezelőtti egy fejlett civilizáció készített térképet az egész bolygóról

Számtalan térkép utal arra, hogy az írott történelem előtt, ősi felfedezők egy rendkívül jól kidolgozott kartográfiai rendszert hoztak létre, amely pontosságát tekintve hasonlított a ma általunk használtakra. Ezek pedig bizonyítják, hogy az emberiség ismerte a Föld pontos alakját és méretét, ellentétben a népszerű vélekedésekkel, továbbá gömbháromszögtant, precíz és bonyolult matematikai számításokat alkalmazott, mintha több ezer évvel ezelőtt egy ismeretlen műveltség egy, az egész Földre kiterjedő, olyan globális léptékű projektet vitt volna véghez, melyet előtte senki sem csinált.

 

 

Fontlóra vetted már annak a lehetőségét, hogy több ezer évvel ezelőtt a nagy ősi civilizációk kialakulása előtt, mint az azték, a maja, az olmék, az inka, a kínai, a sumér stb, egy sokkal régebbi, sokkalta fejlettebb műveltség létezett a bolygón?

 

A Föld történelme rejtélybe burkolózik. Az óriási kirakósjáték, amit az élet eredetének hívunk, tele vannak olyan hézagokkal, melyeket a főáramlathoz tartozó tudósok képtelenek betömni. A történelmi rejtélyeket tovább táplája számtalan olyan felfedezés, melyeket világszerte tesznek.

 

A különös műemlékek, megalitikus lelőhelyek és a máshova nem besorolható leletek mellett több tucat olyan térképbe botlottak, melyek egy rendkívül ősi műveltséget sejtetnek, amely nagy tetteket vitt véghez, s a Föld legnagyobb ősi civilizációját megelőzte.

 

Néhányan úgy hivatkoznak erre a civilizációra – de én hajlamos vagyok azt hinni, hogy sok ilyen lehetett – mint a legfontosabb ősi műveltségek vízözön előtti elődjére.

Hogyan magyarázhatjuk logikai szempontból azok a prehistorikus, régi térképeket, melyek jég nélkül jelenítik meg bolygónk olyan régióit, mint az Antarktisz?

 

Nem egy, hanem számos olyan érképpel találkozhatunk egyszerű kutatásunk során, melyek ugyanazt a dolgot ábrázolják: az antarktiszi kontinenst feltehetően jég nélkül.

De miképpen lehetséges ez egyáltalán? Nemrégiben fedeztük csak fel az Antarktiszt. Akkor hogy a csudába készülhettek jég nélküli formájáról térképek?

 

A szakértők szerint az Antarktisz 160 millió évvel ezelőtt vált le Gondwanáról, a szuperkontinensről, s kezdett ismét lehűlni. 23 millió éve az Antarktiszt többnyire jég borítja, s az utóbbi 15 millió évben egy jégbefagyott pusztaság fekszik a vastag jégtakaró alatt.

 

Jelenleg a tudósok becslése szerint az Antarktisz 98 százalékát jégpáncél takarja, melynek átlagos vastagsága legalább 1,6 kilométer. A Föld jegének mintegy 90 százalékát (és ezzel a Föld édesvíz készletének kb. 70%-át) zárja magába a kontinens.

 

A Piri Reis Térkép

 

Sok teóriát – köztük vitathatókat – vetett már fel a tény, miszerint léteznek olyan térképek, melyek az Antarktiszt jég nélkül ábrázolják, illetve olyan vidékeket jelenítenek meg, melyeket a közelmúltig fel sem fedeztek.

Érdekes, hogy sok szerző – köztük magam is – felvállalják annak kijelentését, hogy ezek a térképek nagyon jól bizonyítják azt, hogy a távoli múltban ősi felfedezők rendkívül jól kidolgozott kartográfiai rendszerrel rendelkeztek, mely pontosság tekintetében hasonlít az általunk használthoz. Ezek pedig bizonyítják, hogy az emberiség ismerte a Föld pontos alakját és méretét, ellentétben a népszerű vélekedésekkel, továbbá gömbháromszögtant, precíz és bonyolult matematikai számításokat alkalmazott, mintha több ezer évvel ezelőtt egy ismeretlen műveltség egy, az egész Földre kiterjedő, olyan globális léptékű projektet vitt volna véghez, melyet előtte senki sem csinált. Az eredmény: számos ősi térkép sokak szerint igazolja, hogy a történelem nem az, amit nekünk tanítottak.

 

A Zeno Térkép

1380 környékén adták ki. Ez a rejtélyes térkép pontosan ábrázolja olyan modernkori országok partvonalait, mint Norvégia, Svédország Dánia, Németország és Skócia. Ez az ősi térkép történetesen valami módon sok Földünkön található sziget PONTOS hosszúsági és szélességi fokait is mutatja.

 

Hírdetés

A Camerio Térkép

1502-ben készült és egy gömbrácsot használ anank dacára, hogy a középkorban az emberek még azt hitték, hogy a Föld alapos.

 

A Iehudi Ibn ben ZARA Térkép

1487-ben rajzolták, s a gleccserek maradványait mutatja Nagy-Britanniában. Ugyanakkor a térkép részletesen ábrázolja a Földközi-tenger és az Égei-tenger szigeteit. Ma még mindig léteznek ezek a szigetek, de a vízszint-emelkedésnek köszönhetően már víz alatt vannak.

 

A Hadji Ahmed Térképet 1559-ben adták ki.

Ez hihetetlenül pontosan mutatja Észak-Amerika nyugati partjának és az Antarktisznak az alaprajzát.

 

A Buache Térképet 1737-ben készítették.

Úgy vélik róla, hogy sokkal több ősi térkép eredményeképpen jött létre. Ez a térkép az Antarktiszt ábrázolja jóval azelőtt, hogy a jeges kontinenst valójában felfedezték volna. Érdekes, hogy több másik ősi térképhez hasonlóan túl pontosan jeleníti meg a jég nélküli Antarktiszt.

 

Egy másik megdöbbentő térkép Jaime király világtérképe.

Az 1502-ben készült térkép pontosan mutatja a Szahara sivatag részeit, de a maitól jóval eltérően megjelenítve azt: termékeny földként, hatalmas tavakkal, folyókkal és úgy tűnik, hogy ősi városokkal.

 

Az Oronce Finé Világtérképet 1534-ben készítették.

Ez egy korai szív alakú térkép, ami az Antarktisz jellegzetességeit olyan dőszakban ábárzolja, amikor még nem borította jég.

 

1534, az Oronce Finé Világtérkép. Egy korai szív alakú éggömbábrázolás, mely az antarktiszi földrészt mutatja a déli széle mentén kiszélesedve úgy 300 évvel a feltételezett felfedezése előtt.

A kontinensen széltében a következő felirat olvasható: „Az újonnan felfedezett, de még nem teljesen ismert déli föld.”

 

Akárcsak a Buache Térkép, úgy a Piri Reis térkép is – ami az egyik leghíresebb ősi térkép – feltehetően még régebbi térképek gyűjteménye, mely a jéggel borított Antarktisz pontos partvonalát ábrázolja.

A térképet 1520 körül állíthatták össze, s amellett, hogy jég nélkül mutatja az Antarktiszt, pontosan ábrázolja az amerikai kontinens földrajzát. Oly pontossággal, mintha légi felvételek segítségével raktál volna össze. Lehetséges volna, hogy a fent említett térképek mindegyike egy olyan fejlett civilizáció terméke, melynek valahogyan sikerült évezredekkel ezelőtt az egész bolygóról térképet készíteni, esetleg még a jégkorszak előtt?

Ha igen, akkor kik alkották ezt a rejtélyes kultúrát, s ez elegendő alapot szolgáltat ahhoz, hogy kimerjük jelenteni: fejlett ősi civilizáció – olyan, mint az atlantiszi – létezhetett a Földön sok-sok évezreddel ezelőtt?

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/rare-ancient-maps-show-thousands-of-years-ago-an-advanced-civilization-mapped-the-entire-planet/

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »