Ritka agyvérzést kapott egy brit férfi Budapesten – magyar orvosok mentették meg

Szerencsés, hogy életben maradt az a 23 éves brit férfi, aki egy üzleti találkozóra érkezett még tavaly októberben Budapestre. A londoni Leyth Hampshire hirtelen összeesett, azonnal kórházba szállították, ám akkor már alig lélegzett.

Az orvosok eleinte asztmás rohamra gyanakodtak, ám kiderült, hogy sokkal komolyabb a probléma: Hampshire olyan ritka agyvérzést kapott, ami ilyen fiatal korban egyáltalán nem jellemző, és amelyet az esetek 80 százalékában nem él túl a páciens. A férfi több mint egy hétig kómában volt.

"Amikor felébredtem, nagyon zavart voltam. Kinyitottam a szemem és ápolókat láttam az ágyam körül. Hozzákötöztek az ágyhoz, mivel az agyamban három implantátum volt, és féltek, ha felébredek és ideges leszek, esetleg kitépem őket" – mondta a férfi a Daily Mailnek.

Hírdetés

Hampshire-nek nyugtatókat írtak fel, mivel sokkot kapott, amikor megtudta, hogy kómában volt, és géppel lélegeztették. Ezalatt az idő alatt négyszer kellett megműteni, a második operáció sikertelen volt. A DailyMail arról ír, hogy amikor Hampshire kórházba került, jelen volt egy világszinten is elismert magyar idegsebész, ő mentette meg a férfit.

Hampshire a lapnak elmondta: szerencsés volt, hogy vonattal érkezett Budapestre, ugyanis egy repülőn a légnyomás miatt valószínűleg azonnal meghalt volna. Hampshire a baleset következtében jobb oldalára lebénult, és újra kellett tanulnia járnia, de szerencsére nagyon gyorsan gyógyul.

(HVG – Daily Mail)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »