Rimaszombatban is megnyílt az oltóközpont

Rimaszombatban is megnyílt az oltóközpont

Besztercebánya megye ma (április 8-án) Rimaszombatban is megnyitotta az oltóközpontot. Jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy elegendő mennyiségű oltóanyag érkezik az országba. A nyitást a megye korábbra tervezte, de a vakcinahiány miatt elhalasztotta.

A Körkép.sk korábban már beszámolt a megye oltási stratégiájáról, melynek értelmében az oltási kapacitását napi 5 000 főre szeretnék emelni.

Új fejezet a vírus elleni harcban. Oltási stratégia Besztercebánya megyében

A központok kialakításának célja, hogy az emberek könnyen eljuthassanak oltásra a megye területén.

A stratégia szerint oltóközpontokat alakítanak ki az alábbi településeken: Nagykürtös – fedett stadion, Poltár – Poliklinika, Losonc – Hotel szakközépiskola, Rimaszombat – Szolgáltatási és üzleti szakközépiskola, Fülek – Alapiskola, Nyústya – fedett stadion, Tornalja – Nyugdíjasok klubja.

Március végéig 20 000 embert oltottak be a besztercebányai, breznóbányai, zólyomi és losonci oltóközpontban, most Rimaszombatban nyitnak új központot. Mindeközben készítik elő a többit is, annak függvényében, hogy lesz-e elég oltóanyag.

Rimaszombatban a Szolgáltatási és Kereskedelmi Szakközépiskola tormatermében alakították ki (Sport utca 1. szám alatt) az oltóközpontot. Ondrej Lunter, a megye önkormányzatának alelnöke megnyitójában elmondta, örül, hogy végre a megnyitóról tájékoztathatja az embereket. Mint mondta, örvendetes, hogy az elkövetkező órákban már néhány száz embert már be is oltanak az új központban.

Lunter tájékoztatása szerint a szakközépiskola tornatermében 50 000 eurós költségből lett kialakítva az oltóközpont. Az oltást az egészségügyi biztosító partnereként Csíz fürdő egészségügyi gárdája végzi, a többi járulékos költséget a minisztérium téríti meg.

Hírdetés

Lunter azt kérte, minél több ember jelentkezzen oltásra, hiszen a továbbiakban az oltás fogja jelenteni a normális életvitelünk alapját.

Beszédét tolmács fordította magyar nyelvre.

A megye jelenlévő képviselői egyenként szólaltak fel, megköszönve a megye igyekezetét. Cziprusz Zoltán reményét fejezte ki, hogy a kormány a továbbiakban igyekezni fog elegendő mennyiségű oltóanyagot bebiztosítani.

Mivel az utóbbi időben nagyon sok visszaélés került napvilágra a regisztrálásokkal és az oltóanyagokkal kapcsolatban, ezért a Körkép.sk afelől érdeklődött a megye alelnökénél, hogy a megye a saját hatáskörében tud-e valamit tenni a visszaélések ellen?

Ondrej Lunter válaszában elmondta, tud ezekről a sajnálatos esetekről, de a megye hatásköre nem terjed ki addig, hogy ebben a kérdésben valamit is tudjon tenni. Reményét fejezte ki, hogy az egészségügyi minisztérium rendet és fegyelmet fog biztosítani az oltakozások körül.

 

Mede Géza

Képek a szerző felvételei.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »