Rig Lajos az oltásokról: „Több szakmát, kevesebb politikát, különben nem lesz bizalom”

Rig Lajos az oltásokról: „Több szakmát, kevesebb politikát, különben nem lesz bizalom”

Rig Lajos, a Jobbik mentőápolóként is önkénteskedő országgyűlési képviselője ismét saját tapasztalatait és gondolatait osztotta meg közösségi oldalán. Az egészségügyi szakpolitikus közölte, a számukra kötelező harmadik oltást kedden kapta meg, mint írja:

abban biztos vagyok, nem szeretnék lélegeztetőgépen meghalni.

Felidézi, az utóbbi időben számos, hirtelen bekövetkező oxigénszintesés miatt fulladó beteget látott.

Elismeri, hogy az oltóanyagok hosszú távú hatását még nem ismerjük, ugyanakkor ő és a többiek, akik az oltás mellett döntöttek, bíznak „azokban a tudósokban, akiknek a hivatása, hogy embereket gyógyítanak, életeket mentenek”.

Bízunk azokban, akiknek a hippokratészi esküben megfogalmazott NIL NOCERE (Ne árts!) a legfőbb intelem

– írja Rig. Felidézi, „bíztunk bennük akkor is, amikor először adattunk be más vakcinát, vagy szedünk be az életünk során különböző gyógyszereket, számos lehetséges mellékhatással”.

Ugyanakkor

Hírdetés

Rig leszögezi, nem ért egyet a kötelező oltással,

és úgy véli, az emberek joggal bizonytalanok és bizalmatlanok. Szerinte ugyanis a kormányzat „a kezdetek óta kritikán alul kezeli a járványt”, Orbánék célja „a saját népszerűségük megtartása (akár emberéletek árán is) és a gátlástalan lopás, nyerészkedés (lélegeztetőgép-biznisz, PCR-tesztek, vakcinák…)”. Rig álláspontja szerint a kormányzatban

trükköznek a számokkal, és nem a vírus terjedéséhez alakítják a korlátozásokat, hanem a saját népszerűségi mutatóikhoz.

Ismerteti, sokan a közvetlen környezetükben is látják, oltás mellett is meg lehet betegedni, valamint jelentkeznek mellékhatások is. Az egészségügyi politikus szerint a gond az, hogy a kabinet „ezeket az információkat is titkolja, ferdít, az általuk megbízott “szakértők” gyakran mondanak saját maguknak is ellent, attól függően, mi az aktuális kormányzati elvárás”,

a kórházakban uralkodó valós helyzetről, a súlyos szakemberhiány következtében elhunytakról pedig tilos beszélni.

Rig ezért úgy gondolja, amíg a kormányban nem bízhatnak az emberek, nincs egyenes kommunikáció, addig nem szabad oltásra kötelezni senkit.

Több szakmát, kevesebb politikát, különben nem lesz bizalom

– zárja posztját az ellenzéki politikus.

Rig Lajos mentőzés során szerzett tapasztalatairól pénteken írt posztot, erről itt olvashatnak:

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »