Riasztás: Leszakad az ég Közép-Magyarország felett

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső járásaira, Budapestet, Salgótarjánt és Kecskemétet is beleértve, a várható felhőszakadás miatt. Keddre ugyanakkor figyelmeztetés van érvényben a középső és északkeleti megyékre, mivel a nap folyamán rövid idő alatt akár több mint 25-30 mm meghaladó csapadék hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hírdetés

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható. Kezdetben délen és keleten néhol zápor még lehet, majd csapadék már nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »