Riadókészültségbe helyezték a szíriai légvédelmi egységeket és a légierőt

Riadókészültségbe helyezték a szíriai légvédelmi egységeket és a légierőt

Szíriában riadókészültséget rendeltek el a légvédelmi egységeknél és a légierőnél, ugyanis az országnak fel kell készülnie egy esetleges amerikai légitámadásra.

Az utóbbi napokban ugyanis folyamatosan arról szólnak a hírek (melyeket a hazug nyugati média elhallgat), hogy nyugati ügynökök és különböző terrorszervezetek vegyi támadást készítenek elő Szíriában. Erre pedig az amerikai légierő bombázásokkal válaszolna.

A szíriai hadsereg mindenesetre a harci gépeit és helikoptereit az ország különböző részein található repülőterekre szállította át Hamából, melyet a legnagyobb valószínűséggel fognak támadni az amerikaiak. A repülőgépeiket Mezeh, Al-Shaayrat, Kuweires és Lattakia légi támaszpontjaira szállították át.

Hírdetés

Az orosz védelmi miniszter az Egyesült Államokat, Nagy Britanniát és Franciaországot vádolja azzal, hogy előkészítik Szíria elleni légicsapásokat. Ez azonban teljesen jogos felvetés, hiszen ez a három állam a terrorizmus legfőbb támogatója Szíriában és Irakban. Ők hozták létre azokat a terrorszervezeteket, melyek miatt azután ürügyet kerestek arra, hogy bevonuljanak a térségbe és állandó katonai jelenlétet biztosítsanak maguknak.

Az orosz Sputnik hírügynökség korábban már beszámolt arról, hogy a ,,fehér sisakosok,, nevű, nyugati államok által támogatott terrorista csoport öt teherautónyi vegyi anyagot és harci gázt szállított Hama északi részére. A támadást elég nagy valószínűséggel el is fogják követni, hogy ezzel megteremtsék a feltételeit egy nyugati katonai agressziónak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »