Riadalom a Balti-tengeren. Leálltak egy litván komp motorjai, a jármű a tengeren sodródik

Riadalom a Balti-tengeren. Leálltak egy litván komp motorjai, a jármű a tengeren sodródik

Technikai meghibásodás miatt áram nélkül maradt egy litván zászló alatt hajózó komp a Balti-tengeren. A komp motorjai leálltak, így a jármű jelenleg a nemzetközi vizeken sodródik – tájékoztatott a dán DFDS kompüzemeltetőre hivatkozva a Reuters ügynökség.

Rengést lehetett hallani, majd füst keletkezett, de nem volt tűz” – mondta a fent említett dán vállalat szóvivője, ami szöges ellentétben áll azokkal a hírekkel miszerint a komp gépháza gyulladt ki. A DFDS szerint a technikai meghibásodás miatt füst keletkezett, ami működésbe hozta a gépház oltórendszerét.

A DFDS szóvivője nem tudta, hogy a komp utasai vagy a személyzeti tagok közül bárki is veszélyben lenne. Az első hírek azonban arról szóltak, hogy a járművön senki sem sérült meg. A szóvivő azt is hozzátette, hogy a kompot a litvániai Klaipeda kikötőjébe kell majd vontatni. A komp eredetileg a németországi Schleswig-Holstein szövetségi tartomány fővárosából, Kielből indult útnak.

Hírdetés

A Regina Seaways névre keresztelt komp greenwichi középidő szerint 10 óra 45 perckor adott le vészhívást. A komp akkor az Oroszországhoz tartozó Kalinyingrád partjaitól 135 kilométerre tartózkodott 335 emberrel a fedélzetén. A litván légierő a helyszínre küldött egy mentőhelikoptert, és további kettő készenlétben van.

A DFDS közlése szerint készen állnak az utasok evakuálására, de ez egyelőre nem indokolt, mivel urai a helyzetnek.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »