Ria-Ria-Hungáriával, magyar zászlókkal és gólokkal szórakoztatták a lengyelek az oláhokat Bukarestben

Ria-Ria-Hungáriával, magyar zászlókkal és gólokkal szórakoztatták a lengyelek az oláhokat Bukarestben

Elég botrányosra sikeredett a román-lengyel vb-selejtező, és nem csak a Robert Lewandowskit ért támadás miatt. A lengyel ultrák "Ria-Ria-Hungária" rigmussal bosszantották a románokat, lett is balhé – írja a jiddis szókincsből is büszkén merítő Origo, mint ha valami gaztettet követtek volna el a lengyel szurkolók. A címadásuk is beszédes: "Ria-Ria-Hungáriázó lengyelek miatt tört ki verekedés Bukarestben". A paranoid románok felbosszantására persze ez tényleg provokatív módszer, ha magyarokat sejtenek a közelben, még a saját himnuszukat is kifütyülik merő ostobaságból. Alább folytatjuk a liberális portál cikkével.

A verekedésről készült felvételen egy dolog azonnal látszik: ahogy a magyarok elleni meccsen, úgy a lengyelek ellen sem voltak felkészülve a román rendőrök, akik késve, és nagyon határozatlanul reagáltak. Manapság már szinte sehol nincsenek verekedések a lelátón, de Bukarestben valamiért nem készítik fel a rendőröket az ilyesmire.

Hírdetés

Több román lap arról ír, hogy a lengyel ultrák végig cigányozták a románokat, és még magyar zászlók is előkerültek a vendégek táborában. Erre válaszul (ez a felvételeken is jól látszik) a románok rakétákat lőttek ki a lengyel szurkolók felé (a lengyelek csatára, Robert Lewandowski is össze is esett a mellette landoló töltettől, de utána két góllal vett nemes bosszút –  a szerk.).

(Kuruc.info – Origo nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »