Reuters: Oroszország már rendelkezik az Ukrajna lerohanásához szükséges haderő 70 százalékával

Reuters: Oroszország már rendelkezik az Ukrajna lerohanásához szükséges haderő 70 százalékával

Oroszországnak már rendelkezésére az Ukrajna elleni invázió sikeres elindításához szükséges haderő 70 százaléka – közölte a Reuters hírügynökség nevük elhallgatását kérő amerikai képviselőkre hivatkozva.

Az elmúlt két hétben az orosz taktikai egységek száma 60-ról 83-ra emelkedett, és további 14 épp úton az ukrán határhoz, állítja a Reuters.

A hírügynökség forrásai szerint az időjárástól függ az offenzíva megindítása, a talaj fagyása február közepén várható a térségben (kelet-ukrajnai vidékekre jellemző ingoványos talajon nehezebb az előrejutás a nagy harcászati gépekkel – a szerk.), és az ideális viszonyok március végéig fennállnak majd.

Hírdetés

Az orosz egységek számának emelkedése és közelsége a képviselők szerint arra utal, hogy a diplomácia lehetőségei kezdenek bezáródni.

Ha Oroszország valóban támadást indítana, egyes elképzelése szerint néhány nap alatt elérhetné Kjevet. A teljes invázió nagyon sok emberéletet követelne. A becslések 5-25 ezres emberveszteségről szólnak az ukrán, 3-10 ezer főnyi veszteségről szólnak az orosz oldalon. A civil áldozatok számát az amerikai forgatókönyvek 25-50 ezerre jósolják, és több millióan hagynák el otthonaikat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »