Rétvári Bence rokonlátogatással magyarázza Semjén Zsolt luxusvadászatát

Rétvári Bence rokonlátogatással magyarázza Semjén Zsolt luxusvadászatát

„Semjén Zsoltnak rokonai élnek Svédországban, őket meglátogatja. Hogy egy családi rendezvényen milyen program van, az a család magánügye” – válaszolta pénteken arra az újságírói kérdésre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, hogy puritán kormányzás részének számít-e párttársa, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes luxusvadászata.

Rétvárinak a Hír TV riportere jelezte, hogy meglehetősen furcsa, hogy kibérelnek egy egész szállodát egy vadászatra, ami nem épp családi rendezvényre utal. Rétvári itt taktikát váltott, szerinte nem kell elhinni a Magyar Nemzet állításait.

„Ott van Semjén Zsolt egy rénszarvassal” – hívta fel Rétvári figyelmét a tényekre a riporter.

„Hogy ők családi rendezvényen, családi körben találkozzanak, rokonait meglátogatja, ilyen családi rendezvényeken vesznek részt, az a családi ügyük” – reagált Rétvári Bence.

Hírdetés

http://mno.hu/

A Magyar Nemzet pénteki lapszámában számoltunk be róla, hogy Semjén Zsolt az elmúlt években visszatérő vendége volt svédországi rénszarvas vadászatoknak. Tavalyi látogatásán helikopteres segítséget is igénybe vett – ugyanis Semjén nem szeret sokat sétálni –, illetve egy egész szállót lefoglaltak a zavartalan vadászat érdekében. Lapunknak a kirándulás szervezői megerősítettek, egy ilyen komplett program 4-5 millió forintba kerül, vagyis az elmúlt öt alkalommal 20-25 millió forintba is kerülhettek a miniszterelnök-helyettes és kísérői svéd kiruccanásai.

http://mno.hu/

„Az urizálásáról ismertté vált maffiakormány egy újabb tagja bukott le” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus felelevenítette Rogán Antal miniszter helikopterezését, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a 400 millió forintos villáját, illetve Mészáros Lőrinc jachtját és magánrepülőgépét, szerinte ez az úri kényelmi hozzáállás jellemző a Fideszre. Szilágyi némi iróniával megjegyezte, hogy értetlenül áll az előtt, hogy miért kellett Semjén Zsoltnak titkolóznia a vadászatról, ha állítólag nincs szégyellnivalója. Szerinte szimbolikus az a közzé tett fotó, amin Semjén Zsolt a kilőtt szarvas nyakára lépve tekint a jövőbe, mert „mindannyiunk nyakán térdelve próbálnak előre jutni”. Szilágyi arra is felhívta a figyelmet, hogy Semjén Zsolt vagyonnyilatkozata nem utal arra, hogy évente megengedhetne ilyen vadászatot, ezért szerinte felmerül a kérdés, hogy ki állta a költségeket.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Együtt Semjén Zsolttal szemben – jelentette be pénteken Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke. Szerinte az alkalmanként 4-5 millió forintos, erőszakos rénszarvasvadászat méltatlan a mindenkori magyar miniszterelnök-helyetteshez.

A Demokratikus Koalíció is Rogán Antal lakodalmi helikopterezési botrányához hasonlította Semjén Zsolt vadászatát, hozzátéve, hogy a miniszterelnök-helyettest szállító helikopter óránkénti bérleti díja még azét is háromszorosan meghaladta, amit a propaganda-miniszter használt. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint a közszolgálatra hivatott állami tisztségviselők urizálása csak undorító, ha azonban ez közpénzek terhére történik, az bűncselekmény.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »