Rettentően készülnek az antifuck a Mi Hazánk Horthy-rendezvénye ellen

Rettentően készülnek az antifuck a Mi Hazánk Horthy-rendezvénye ellen

Náci masírozásnak nyilvánították, és ez ellen igyekeznek demonstrálni is az antifák. Hogy lesznek-e elegen, nagy kérdés továbbra is, hiszen legutóbbi tiltakozásuk erős érdektelenségbe fulladt a Szabadság híd budai hídfőjénél.

Náci masírozásnak nyilvánították, és ez ellen igyekeznek demonstrálni is az antifák. Hogy lesznek-e elegen, nagy kérdés továbbra is, hiszen legutóbbi tiltakozásuk erős érdektelenségbe fulladt a Szabadság híd budai hídfőjénél.

“A tömeggyilkos, háborús bűnös Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóját ünnepli a Mi Hazánk fáklyás felvonulás keretében” – ütötte fel a fasiszta kártyát felhívásában a demagóg, történelemhamisító baloldal. Aztán a DK-s Niedermüller Péter polgármester úr szavajárását kölcsönözve viccesen még megfejelik a baloldali kedvenc kifejezések szótárának fellapozgatása után, hogy: az eseményt több Fidesz-kollaboráns szervezet és szélsőjobboldali képződmény támogatja.

Az esemény Facebook-oldalán eddig három tucat öntudatos antifa jelezte részvételét, hogy kiállna közösen az állítólagos újfasizmus és a szélsőjobboldal ellen. Ez lesz az antifasiszta összefogás napja.

Hírdetés

Amint arról a Hunhír.info korábban beszámolt, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt szervez a Mi Hazánk március elsején. Fáklyás és fehér lovas felvonulást tartanak a rettegők rettegésétől rettegő Fidesz helyett is Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján. Toroczkai László pártja közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezi a nemzeti összefogás jegyében.

A március elsejei eseményt széles körű összefogás keretében valósítják meg, a támogatók között van a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a MIÉP, az FKgP, a délvidéki MPSZ, a HVIM, a Betyársereg és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat is.

Aa nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvény 16:30-kor kezdődik a budapesti Szent Gellért téren, felszólal többek közt Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, György Ferenc atya, a felvidéki Ipolybalog plébánosa, Hegedűs Loránt a Horthy Miklós Társaság elnökeként és Zetényi Csukás Ferenc tiszteletbeli elnökükként, dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, Toroczkai László pártelnök pedig a Mi Hazánk részéről, mely egyedüli parlamenti pártként vállalja Horthy Miklós emlékének ápolását. Beszédet mond az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki független polgármestere, Csicsai László is.

Megtekinthető lesz a Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata, a díszőrségről egy lovagrend gondoskodik majd (egyeztetés alatt). Közreműködik Vári Kovács Péter, Sziva Balázs (Romer) és a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.

A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt teszik meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A rendőrség által jóváhagyott felvonulás a Parlamentnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), ugyanis 1920. március 1-jén Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe.

neva – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »