Rettenet sokat szívnak a postások az Erzsébet-utalványokkal

Rettenet sokat szívnak a postások az Erzsébet-utalványokkal

A HVG több postást is megszólaltatott, miután a héten sok nyugdíjas arra panaszkodott, hogy nem kapták meg a kormány legújabb politikai PR húzásaként beígért Erzsébet-utalványok felét. A felháborodott címzettek a postai dolgozókat okolják a hiányért.

Újabb botrány van kibontakozóban a kormány gyengécske kampányfogása körül: nem elég, hogy először a kormányhivatali dolgozókkal hordatták volna ki a szavazatvásárló alamizsnát, nem elég, hogy sok nyugdíjashoz ennek is csak a fele jutott el, a kormány most hagyja, hogy a postásokon verje el a port a közvélemény.

A Miniszterelnökség lerázta magáról a felelősséget, mondván, ez a Magyar Posta hatásköre, ám ők nem szívesen vállalnák át a terhet. Álláspontjuk szerint ők „csak kézbesítenek”.

Ahogy az lenni szokott a kis magyar valóságban, a kellemetlen következmények ezúttal is a szamárlétra legalján állók nyakába szakadnak:

a hiányzó utalványokat hiába kereső címzettek az egyszerű postásokon töltik ki dühüket.

„A mi becsületünk forog kockán” – kommentálták a helyzetet a HVG-nek nyilatkozó postások, akik arra panaszkodtak, hogy az sem hatja meg az ügyfeleket, hogy az utalványokat lezárt borítékban kézbesítik, így fizikai képtelenség, hogy kilopják az utalványokat.

Hírdetés

„Mindennap megjegyzik, hogy kilopjuk a felét”

 

– mondta egyikük.

Az egyik névtelen informátornak 460 utalványos borítékot kell kézbesítenie december 31-éig, de napi szinten ennek csak töredékét tudja célba juttatni.

A postásoknak ráadásul arra is ügyelniük kell, hogy az egy házban élők egyszerre kapják meg a 10 ezer forintot, mert már abból is volt problémázás, hogy valaki még nem kapta meg az utalványát, de a szomszédja már igen.

„Én nem tőlük sajnálom, de ez botrány” – idézte a HVG az egyik kézbesítőt.

A megszólalók szerint a posta amúgy is krónikus emberhiánnyal küzd, ezért külön megterhelő számukra ez a nevetséges cirkusz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »