„Rettegés”: Izland a körülmetélés betiltására készül

„Rettegés”: Izland a körülmetélés betiltására készül

ISRAEL NATIONAL NEWS

„Az izlandi törvényhozás öt pártjának képviselői olyan törvénytervezetet készítenek elő, amely betiltaná gyermekek körülmetélését. Európai zsidók attól félnek, hogy a tilalmat a kontinensen további törvényhozásokban is utánozzák”.

A törvény hat év börtönre is kiterjedő szabadságvesztést is lehetővé tenné minden olyan embernek, akit bűnösnek találnak „egy kiskorú nemi szerve egészében vagy részben történő eltávolításában”. A törvénytervezetet megfogalmazók szerint a körülmetélés a fiatal fiúk jogát sérti meg.

Annak ellenére, hogy a törvénytervezet elismeri azt a szerepet, amelyet a körülmetélés a judaizmusban és az iszlámban játszik, az úgy fogalmaz, hogy „a gyermek joga” felülírja „a szülőknek azt a jogát, hogy gyermeküket irányítsák a vallás terén”.

Hírdetés

A törvénytervezetet a Néppárt, a Haladás Pártja, a Kalózpárt és a Baloldali-Zöldek is támogatja támogatják.

A tervezetet azonnal elítélte az Európai Rabbik  Konferenciája. Pinchas Goldschmidt rabbi, a szervezet elnöke ezt mondta: „A körülmetélés a zsidó élet fontos és kritikus része, és a világon nincs olyan hatóság, amely megtilthatja a zsidókat abban, hogy ezt a fontos micvét ne hajthassák végre”, majd felhívta a döntéshozókat, hogy „azonnal töröljék ezt a szörnyű törvényt és korlátozás nélkül támogassák a szidó életet”.

Ugyanilyen vita folyik Dániában is, ahol totálisan be akarják tiltani a körülmetélést.

Az erről nemrégiben megkérdezett dánok  87 %-a helyesnek tartana egy ilyen törvényt.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »