Részletes hadihelyzetjelentés Aleppoból (videofelvétel)

Részletes hadihelyzetjelentés Aleppoból (videofelvétel)

A Szíriai Arab Hadsereg több célpontot támad a városban.

Az Aleppoi Front

Az erősítésként érkezett nagy számú páncélos haditechnikával ami Aleppo városába jött, a Szíriai Arab Hadsereg előnyre tett szert abban az offenzívában, amit Kafr Hamrában és a Handarat kerületben indított, valamint az Al-Kvaszeir gyümölcsösök területén kezdett támadásban.

Kafr Hamra:
Hétfőn reggel a Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Milíciával (NDF) erőteljes támadást hajtott végre a Dzsabhat Al-Iszlamija (Iszlám Front) terrorszervezet fegyveresei ellen, akik Kafr Hamra kerületben barikádozták el magukat; ez a támadás keleti szárny felől éri a vahabita terroristák védelmi vonalait.
A tűzharcok még mindig tartanak a Kafr Hamra kerületben; azonban úgy tűnik, hogy a Hadsereg hozzákezdett az Iszlám Front fegyvereseinek bekerítéséhez Aleppo város egész területén az eddig végrehajtott hadmozdulatok szerint.

Basztan Al-Kvaszeir:
A Nemzetvédelmi Milícia megzavart egy nagylétszámú Harakat Ahrar Al-Sham (“Levante Felszabdítása Mozgalom) terrorszervezethez tartozó kontingenst Basztan Al-Kvaszeirben Aleppo déli részén, miután mepróbált áttörni a terroristák védelmén egyszerre több helyszínen hétfőn.
A Harakat Ahrar Al-Sham fegyveresei képesek voltak kivédeni az áttörési kísérleteket, de a gyakori támadások gyengítették a vahabita fegyveresek védelmét, akik beásták magukat az Al-Kvaszeirben lévő gyümölcsös kertekben.

Handarat menekült tábor:
Egy megközelítőleg 70 fő palesztin önkéntesből szerveződött kontingens, akik a korábbi Al-Najrab menekült tábor lakói voltak Aleppoban, megalakította a Liva Al-Aksza (Al-Aksza Dandár) nevű egységet. Palesztin bajtársaink több támadást hajtottak végre a Szíriai Arab Hadsereg oldalán a Handarat tábor területén maradt vahabita fegyveresek ellen.
A Hadsereg és a Liva Al-Aksza harcosai megrohamozták az Iszlám Front védelmi állasait a Handarat tábor dél-nyugati peremén, előretörve a főbejárat körül vonalaikból.

Al-Zahra közösségi negyed:
Az Al-Kaida terrorhálózathoz tartozó Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra hétfőn megpróbálta áttörni a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia védelmi vonalán az Al-Zahra közösségi negyedben Aleppo város nyugati felében egy nappal azután, hogy visszavonulásra kényszerültek.
Egy katonai forrás szerint Nyugat-Aleppoban a támadásban képtelen volt bármely előnyhöz jutni az Al-Nuszra Front, amikor fegyveresei megkísérelték elfoglalni a Légierő Felderítő Szolgálatának az épületét ebben a negyedben.

Ószír városnegyed:
A jelentések szerint 9 polgári személy halt meg hétfőn miután több válogatás nélküli rakétát lőttek ki az Iszlám Front terrorszervezet fegyveresei Aleppo városának ószír negyedére.
A támadásban a következő személyek haltak meg:
1. Mohammad Aszad Junisz (66 éves)
2. Ahmad Szabbagh Bin Abdel-Kvader (45 éves)
3. Umar Dzsaradzsli (19 éves)
4. Mohammad Al-Umar Bin Hasszan (17 éves)
5. Umar Szit Al-Jamin Bin Jameel (16 éves)
6. Abdel-Ghaffur Zaabili Bin Isszam (16 éves)
7. Mohammad Nur Hazvaani Bin Iszhak (ismeretlen életkorú)
8. Azonosítatlan felnőtt nő
9. Nem azonosítható gyermek

Sok páncélozott haditechnikai eszköz érkezett Aleppo városába.

A jelentések szerint egy nagy páncélozott haditechnikai eszközöket szállító menetoszlop érkezett meg Aleppo városába, hogy bezárja az előkészített ostromgyűrűt ebben a sűrűn lakott és korábban gazdaságilag kiemelt térségben Szíria északi részén.
Szíriai média források szerint az erősítés Hama tartományból érkezett és a Handarat-kerületbe lesz összpontosítva Aleppo észak-keleti felén. Az erősítés célja az lesz, hogy felszámolják a Dzsabhat Al-Iszlamija (nyugati és arab államok által támogatott szövetség) terrorszervezet megmaradt állásait a kerület északi részén.

Észak-Aleppo: Fogolycsere tárgyalások.

Hírdetés

Nuszra Front halott terroristái

 Az Észak-Aleppoért vívott ütközet az egyik legerőszakosabb arcvonalává vált a szíriai háborúnak, amikor az eredetileg a Nemzetvédelmi Milícia által indított offenzívát az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front terrorszervezet ellentámadása követte.

Az offenzíva első napján a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) összesen 87 Al-Nuszra fegyverest ejtett fogságba, amikor betört az általuk megszállt Hardatininbe, Ratianba, Bashkaviba és Deir Al-Zejtunba.
A következő napon a Dzsabhat Al-Nuszra nyilvánosságra hozta, hogy elfogott 49 nemzetvédelmist Ratian településen, miután felraktak egy videót az internetre a foglyokról.

A Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresei a következő napokban fogságba ejtettek másik 18 nemzetvédelmist Hardatininben és Al-Mallahnál; ezzel a vahabitáknak sikerült tárgyalási alapot teremteni a szíriai kormánnyal egy lehetséges fogolycseréről.

A különböző állítások ellenére ezek a harcosok nem a Szíriai Arab Hadsereg különleges erőihez és a Hezbollahhoz tartoznak; egy katonai forrás megerősítette, hogy nem volt az “Al-Kuwat Al-Khassza”-hoz (különleges erőkhöz) tartozó katona ezekben az ütközetekben. A forrásunk szerint a fogságba esett nemzetvédelmiseket kényszerítették arra a vahabita terroristák, hogy azt állítsák ők a különleges erők tagjai, 6 másik fogollyal együtt, akik Hezbollah harcosoknak vallották magukat.
Az egyik fogságba esett nemzetvédelmis édesapja szintén megerősítette az Al-Masdar hírújságnak, hogy a fia nem volt besorozva a Hadseregbe és csak az Aleppoi Egyetemen folytatott tanulmányai befejezését követően csatlakozott önkéntesként a Nemzetvédelmi Milíciához, mert már nem volt munkahely a városban. (A vahabiták lerombolták a várost…)
Egy meg nem nevezett harmadik fél (talán nemzetközi szervezet) dolgozik a szíriai kormány és az Al-Nuszra terrorszervezet közötti fogolycsere lebonyolításán; azonban egy forrás azt jelentette, hogy a tárgyalások szombaton elakadtak, mert a vahabiták az összes elfogott külföldi zsoldos elengedésér követelik.
Mindkét fél fenntartotta állítását, hogy a megegyezésig nem végzik ki a foglyaikat. A tárgyalások vasárnap reggel folytatódtak.

A Szíriai Arab Hadsereg megtartja szárazföldi állásait

Aleppoi bazár

Az Al-Kaida terrorhálózat Szírián élősködő ága a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Nuszra Front) terrorszervezet képes volt megszállni a Szíriai Nemzetvédelmi Mílicia (NDF) területi szerzeményeit, amit az utóbbi három napban ért el; azonban a Szíriai Arab Légierő beavatkozása az északi arcvonalon megállította a vahabita fegyveresek ellentámadását.

Szombaton az Al-Nuszra Front fegyveresei megkísérelték elfoglalni Bashkavi települést közvetlenül Hardatinintől és Ratiantól keletre, de nem tudták áttörni a Nemzetvédelmi Miliícia (NDF) állásait.

A Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet és a Nemzetvédelmi Milícia közötti tűzharc nagyobbik része Mazra Al-Mallahnál és Deir Al-Zejtunnál történt, ahol mindkét fél a nagy űrméretű fegyverekkel lőtte egymást, miközben megpróbálták előre tolni állásaikat.

Megjegyzés: Az Al-Nuszra Front fegyveresei február 19-21 között kaptak utánpótlást török területről, naponta kb. 500 fegyveres, terepjárók és lőszer formájában. Előrenyomulásukat a török hadsereg különleges erőinek csoportja támogatta, hirtelen benyomultak Hardatininba, Ratianba és Tal Niszibiszbe, amelyeket a Nemzetvédelmi Milícia helyi osztagai biztosítottak. Ratianban a támadók elleni harcban 30-nál több nemzetvédelmis halt hősi halált. Baskavi, Deir Al-Zejtun és Tal Al-Mallah települések a Nemzetvédelmi Milícia ellenőrzése alatt vannak. A török bevatkozás miatt ezek a kiinduló pontjai a Hadsereg páncélos technikával ellátott alegységeinek soron következő offenzívájának.

Videofelvétel:

Bejegyzés‎نصرة سوريا الأسد‎ által

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »