Reszketnek a kontinensfoglalóktól a franciák – megérdemlik, mert ilyen mulyák

Októberben a spontán migránstábor, a Dzsungel felszámolása után a francia kikötővárosok rövid időre lélegezhettek fel – a nyugalmi időszaknak azonban ezennel vége. A várakozások szerint a helyzet idén nyáron minden eddiginél rosszabb lehet, mivel rekordmennyiségű migráns próbál átkelni Európába, és a többségük az Egyesült Királyságba szeretne átjutni. Ehhez viszont az út Calais-n át vezet – írja az Express.

Azért, hogy ne térjenek vissza a spontán sátortábor, a Dzsungel aranykorát idéző borzalmas napok a kikötővárosokba, a régió vezetője felszólította a francia kormány tagjait, hogy tegyenek megelőző lépéseket, mielőtt a hatalmas migránshullám eléri Calais-t. A miniszterelnöknek, Edouard Philippe-nek címzett levelében Xavier Bertrand azt javasolja, hogy kezdjék el letartóztatni és kitoloncolni azokat a migránsokat, akik illegális módon akarnak az Egyesült Királyságba utazni.

Hírdetés

„A helyzet újra kezd aggasztóvá válni. Naponta figyelmeztetnek a fuvarozók, hogy migránsok akarnak felkapaszkodni a teherautókra. A helyiek attól félnek, a migránsok újra elárasztják Calais-t. A veszély nagyon is valós” – írta Bertrand.

De nemcsak Bertrand, más francia tisztviselők is aggódnak amiatt, hogy mit hozhat a nyár. Egyre többen javasolják azt, hogy a britekkel összefogva dolgozzanak ki megoldást a közös problémára, és erre lehetőleg minél előbb kerítsenek sort. Minél tovább hezitálnak, annál több migráns szivároghat Calais-ba és Doverbe.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »