Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig

Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig

A miniszterelnök apja a Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cégéből lapátolta ki a profitot. A golfpályáiból kivett pénzzel együtt így már 230 millió forintnál tart az idei számláló – írja az Mfor.

Megnyugtató évet zárt az Orbán Győző kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft., Orbán Viktor miniszterelnök apjának szállítmányozó cége ugyanis rekordárbevételt könyvelhetett el 2019-ben: 2,9 milliárd forintot – derül ki a céges beszámolóból. Ez mintegy 600 millió forinttal haladja meg a 2018-as 2,3 milliárd forintot.

Ez a szép forgalom azonban most nem társult rekordprofittal is: a 139 millió forintos adózott eredményből minden fillért, 139 millió forintot vett ki a cégből Orbán Viktor kormányfő apja. Ez 2018-ban több volt: akkor a 304 millió forintos nyereséget megfejeltek 96 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött össze a 400 millió forintos osztalék Orbán Győzőnek.

Hírdetés

Fő erősségünk, hogy az ország területén található különböző nagyságú vállalatokat az építőiparban összefogjuk és adott projektekhez összehozzuk őket – attól függően kinek mire van szüksége, keresünk hozzá megfelelő beszállítót vagy vevőt – szól a székesfehérvári Nehéz Kő bemutatkozása.

A céges beszámolóból az is kiderült, hogy a munkavállalói létszám 23-ról 21 főre csökkent. A koronavírus-járvány viszont a miniszterelnök apja szerint nem lesz komoly hatással a társaság működésére.

A várható hatások nincsenek olyan jelentős, vagy számottevően negatív hatással a Társaság rövid távú (a mérleg fordulónapját követő 12 hónapot átfogó időszakra vonatkozó) pénzügyi- és likviditási helyzetére, az eszközök mérlegben bemutatott értékelésére, amely lényegesen befolyásolná, vagy lényegesen bizonytalanná tenné a további működését – olvasható a beszámolóban.

Biztos lábakon áll Orbán Viktor miniszterelnök apjának másik cége, a PSU Kft. is. Szintén az Mfor írta meg, hogy a Pannonia Golf és Country Club nevű golfpályát birtokló cégből 90 millió forintot vett ki a tulajdonos. A pályák Orbánék hatvanpusztai majorjának szomszédságában helyezkednek el, a létesítményért pedig egyik részről Mészáros Lőrinc, másik részről pedig a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző felelős. A helyzet úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc a jó barátja, a miniszterelnök édesapjának fizeti a bérleti díjat a golfpályákért.

A volt felcsúti polgármester cégeivel a Nehéz Kő is partneri kapcsolatot ápol: Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának cége alvállalkozóként kapott munkát korábban a Mészáros-birodalomhoz tartozó R-Kord részvételével zajló hatalmas dél-balatoni vasútfelújításon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »