Repülőtragédia – megvan az előzetes vizsgálat eredménye

Repülőtragédia – megvan az előzetes vizsgálat eredménye

A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a szombati, két halálos áldozatot követelő repülőgép-baleset körülményeit.

Mint ismert, a HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép szombaton zuhant le, két utasa a balesetben szörnyethalt. Azóta lapértesülésekből lehet tudni, hogy egy volt konzul, valamint egy 26 éves férfi utazott a gépen.

Az Extra szombaton 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A Közlekedésbiztonsági Szervezet elsődleges vizsgálata szerint három perc múlva érkezett a Martonvásár – Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol

néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott.

Hírdetés

A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült.

Bejelentést követően a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, amely során sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján

a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutat.

A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét – derül ki az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményéből.

A Blikk elérte korábban a balesethez riasztott Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület egyik munkatársát, aki elmondta: a repülő olyan mélyen fúródott a földbe, hogy munkagépekre is szükség volt ahhoz, hogy minden darabját meg tudják találni. A helyszínen a roncsok alapján nem is tudták megállapítani, hogyan ért földet a gép.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »