Rengeteg változást hozott november elseje

Rengeteg változást hozott november elseje

Számos változást hoz az új hónap.

Havi 45 600 forintra, vagyis az eddigi összeg duplájára emelkedik a közfoglalkoztatottak álláskeresési támogatása november 1-től, a kormány így próbál kedvet csinálni ahhoz, hogy az emberek az „elsődleges munkaerőpiacon” találjanak megélhetést. Ugyanezen a napon a minisztériumokban és háttérintézményeikben dolgozó mindazon érintettek már kezükben tarthatják az értesítést, akiket január 1-jével érint a létszámleépítés.

Ennél még többeket érint – hisz 10 millió darab van még forgalomban: már nem lehet fizetni a régi, „fakó” kék ezerforintossal. A postán, a bankfiókokban és a jegybanknál lehet beváltani a régi bankjegyeket.

November 1-jével változik a gázkazánok és a vízmelegítők engedélyezési folyamata: ki kell vonni a forgalomból minden olyan eszközt, amely nem rendelkezik alacsony kibocsátású engedéllyel. A még működő készülékeket nem kell azonnal lecserélni.

E hónaptól 12 ezer európai fiatal számára nyílik lehetőség, hogy az ingyenes EU InterRail program segítségével körbevonatozza Európát. A programhoz 2018-ban kell 18 évesnek lenni és uniós állampolgársággal kell rendelkezni.

Hírdetés

Még mindig utazás: a WizzAir fapados légicég változtat poggyászszabályain: mindenki felvihet a gépre egy 20x30x40-es csomagot – ezzel tulajdonképp a régi szabály újjáélesztése. A Ryanairnél viszont 58 literről 20-ra csökken a kézipoggyász mérete – írta a napi.hu.

És még: Debrecenben – második városként Magyarországon – elindul az éjszakai tömegközlekedés, egyelőre öt vonalon.

A Pénzügyminisztériumba novemberrel érkezik új államtitkár: Gion Gábor váltja Hornung Ágnest a pénzügyi államtitkári poszton.

Új ember a magyarországi Heineken élén is: Geert Swaanenburg váltja José Matthijsse-t.

A Magyar Telekom november elsejével enyhít a fogyasztók fizetési felszólításokkal kapcsolatos terhein, ugyanis a hatóság aránytalanul magasnak tartotta az első felszólításra kiszámlázott 750 forintos díjat.

Ugyanígy november 1-ig kellett csatlakozniuk az elektronikus egészségügyi szolgáltató rendszerhez (eeszt) a nem közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknak, de az Országos Mentőszolgálatnak is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »