Rengeteg muszlim vett részt katolikus misén

Rengeteg muszlim vett részt katolikus misén

Sok muzulmán eleget tett Franciaországban az iszlám tudományos intézet (IHÉI) elhívásának, hogy a roueni terrorista merénylet után szolidaritásuk kifejezéseképpen vegyenek részt vasárnapi katolikus miséken.

Két késekkel felfegyverkezett 19 éves férfi kedd délelőtt túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában, Jacques Hamel 85 éves papot megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket. Az Iszlám Állam azonnal magára vállalta a terrorcselekményt.

Hírdetés

Több száz muzulmán vett részt a roueni katedrális egyik vasárnapi miséjén a mintegy kétezer katolikus hívő mellett, s együttérzésből több más városban is megjelentek muzulmánok szertartásokon. A párizsi nagymecset rektora, Dalil Boubakeur a Notre Dame-székesegyházba látogatott. Több franciaországi muzulmán vezető cikket írt valamely lapba.

Fotó: Thomas Samson / Europress/AFP

Dominique Lebrun roueni érsek szentbeszédében azt mondta: a muzulmánok bátorító gesztust tettek, amely arra utal, hogy Isten nevében elutasítják a halált és az erőszakot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »