Rengeteg következménye lett a veronai buszbalesetnek

Rengeteg következménye lett a veronai buszbalesetnek

A két évvel ezelőtti veronai tragédia után szigorítottak a buszos osztálykirándulások szervezését és lebonyolítását rögzítő jogszabályokon. Ez megnehezítette az utazásszervező pedagógusok, az utaztató cégek, valamint a sofőrök dolgát is, ugyanakkor növelte az utazók biztonságát.

Az osztálykirándulás szabályai 2019-ben is a 2018-ban hatályba lépett rendelethez alkalmazkodnak. Nemcsak a járműveknek, de a buszsofőröknek is kiváló „műszaki állapotban” kell lenniük: szakorvosi dokumentummal szükséges igazolniuk egészségi alkalmasságukat. Természetesen a belföldi buszos utazások esetében is alapvetés, hogy érdemes körültekintően eljárni, és a minőségen, biztonságon soha nem érdemes spórolni – írta a szon.hu.

Hírdetés

– Mi, zrínyisek minden tanévben ősszel visszük osztálykirándulásokra a diákjainkat, így a vakáció előtti „utazási hajrá” minket nem érint. A tanulók, a tanárok és a szülők is tisztában vannak azzal, hogy a szigorítás értük, nem pedig ellenük született, ám a fokozott biztonsági előírások megteremtése és betartása, a szezonális kereslethez viszonyított alacsony járműkínálat a korábbinál jóval magasabb szolgáltatói díjakat eredményezett – mutatott rá Huszárné Kádár Ibolya, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

Az osztályfőnökök emelett egyre szívesebben élnek az igen költségtakarékos, úgynevezett „ingyenes vonatút” lehetőségével, tehát többek között olyan helyszínekre (például múzeumokba) viszik kirándulni a diákokat, ahol a célállomáson leigazolják a jelenlétüket, így visszaigényelhetik a menetdíjat – jegyezte meg az intézményvezető.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »