„Rengeteg gyerek teste hevert mindenfelé”

„Rengeteg gyerek teste hevert mindenfelé”

Már legkevesebb 31-en meghaltak és több mint 70-en megsérültek, miután felrobbant egy tűzijáték-piac a Mexikóvárostól északra fekvő Tultepecben.

A tragédiát átélő szemtanúk szerint a hat egymást követő detonáció ereje akkora volt, hogy a területen lévő épületek összedőltek, és a közelben fekvő lakóházak is megrongálódtak. Valószínűleg emberi mulasztás okozta a robbanásokat. Tizenkét embert még mindig nem találnak. 

– Rengeteg test feküdt mindenfelé, nagyon sok gyerek. Ennél szörnyűbbet még sosem láttam – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek az egyik szemtanú, Angélica Ávila, akinek a bátyja is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A San Pablito piac mintegy 300 standjával végzett a robbanás, mindenki futott amerre látott.

Figyelem!

Hírdetés

Tartalom csak nagykorúaknakA megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket is tartalmaz, amelyek a 2010. évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról (Mttv.) által rögzített besorolások szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, azaz a kiskorúakra káros hatással lehetnek.Elmúlt Ön 18 éves?Igen, elmúltam,
megnézem a tartalmat Még nem
vagyok 18 éves Sebesülteket mentenek a robbanás helyszínén Fotó: Israel Gutierrez / AFP  

Ez nem az első eset, hogy halálos kimenetelű baleset történt ezen a helyen. Csak az elmúlt tíz évben háromszor fordult elő súlyos gondatlanság, ami emberek életét követelte – írja a BBC Mundo.

Ennek ellenére a mexikói hatóságok nemrég egész Latin-Amerika legbiztonságosabb piacának nevezték a helyet. „Tökéletesen kialakított standjai vannak és bőséges hely, hogy ne induljon be láncreakció egy apró tűzből” – állt a mexikói pirotechnikai intézet igazgatójának korábbi nyilatkozatában.

Mindez – úgy tűnik – mégis megkérdőjelezhető. Az egyik stand tulajdonosa szerint ilyenkor, év vége felé, közel 300 tonna robbanószert adnak el – ennek is tudható be a detonáció ereje.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »