Rengeteg a hátrahagyott hulladék

Rengeteg a hátrahagyott hulladék

Április 4-e és május 31-e között zajlott a Tiszta Romániát! országos takarítási kampány, melyhez háromszéki intézmények, önkormányzatok is csatlakoztak. A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által összesített adatok szerint a nyolchetes projekt során térségünkben több mint 203 ezer kilogramm hulladékot gyűjtöttek össze.

Az átfogó hulladékgyűjtésben megyeszinten közel 2900 önkéntes és 551, a harminc részt vevő intézmény szakapparátusához tartozó személy csatlakozott – derült ki a prefektúra közleményéből. A legnagyobb mennyiségű elhagyott hulladékot – 10 823 kg – a vízgazdálkodási vállalat által szervezett akciók során gyűjtötték, az Erdészeti Igazgatóság irányításával pedig több mint 6800 kg hulladékot szedtek össze az olaszteleki, berecki, kovásznai és kommandói erdészet területén.

Hírdetés

A projekt megvalósításában aktívan részt vett a megyei tanfelügyelőség is, népszerűsítette a kampányt és elősegítette az önkéntes diákok és tanárok részvételét a helyi akciókban. Saját személyzetükkel vettek részt a takarításban, illetve önkénteseket is mozgósítottak a helyi önkormányzatok, melyek közül az előpataki polgármesteri hivatal igen jelentős mennyiségű, 65 tonna háztartási hulladékot, műanyagot, műanyag palackot és üveget gyűjtött össze. Zágonban több mint 23 tonna, Zabola, Bölön és Nagyajta önkormányzatai egyenként több mint 10 tonna szemetet helyeztek zsákokba. A kormánybiztosi hivatal beszámolója szerint saját hulladékgyűjtő akciókat szerveztek Dálnokban, Illyefalván, Kovásznán, Mikóújfaluban, Csernátonban, Szitabodzán, Gidófalván, Bardocon, Bereckben és Sepsibükszádon, de Bodzaforduló, Ozsdola, Gelence, Nagypatak, Réty, Kommandó, Árkos, Kökös, Kézdivásárhely, Lemhény, Vargyas, Nagybacon, Málnás és Nagyajta önkormányzata is részt vett a környezetvédelmi akcióban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »