Rendszerhű partizánnak lenni

Az ilyesmiről mindig a Švejk-beli Törvényesség Határain Belüli Mérsékelt Haladás Pártja jut eszembe, mely egyébként – kevesen tudják – nem csak a regényben létezett, hanem a valóságban is: Jaroslav Hašek ugyanis tényleg alapított egy ilyen nevű pártot, valószínűleg ez volt a világ első viccpártja.

Szóval azonnal ez ugrott be nekem a Partizán múltheti adása kapcsán.

Mert hát nézzük csak a dolog tartalmi oldalát. Gulyás gyerek interjút készít az egyik legnagyobb amerikai rendszerkritikus média, a Democracy Now! alapítójával. Aki nem ismeri, a Democracy Now! magyar szemmel teljesen értelmezhetetlen, mert rendszerkritikus és progresszív: az elején egy magyar ballib törzsszavazó lelkesen bólogatna a cikkeknek, hiszen azok kiállnak minden modern progresszív divat mellett, lásd genderizmus, BLM, homokosok, transzok, migráció, klímkatasztrófa, stb., de amint tovább olvas, lefagyna az arcáról a mosoly, hogy ugyanott a NATO elleni szöveg megy, kínai és orosz álláspontok bemutatása, pozitív vélemények Kubáról és Venezueláról, s persze olyan Izrael elleni masszív hisztizés, hogy azt a Kuruc Infó se közölné, még legkeményebb időszakában se (ez utóbbi annak köszönhető, hogy a Democracy Now! alapítója zsidó, s Amerikában szokás, hogy a progresszív zsidók jobban utálják Izraelt, mint a legkeményebb arab fegyveres harcosok, ugyanis ezzel bizonyítják, hogy ők elkötelezett progresszívek) – szóval a ballib olvasó nem tudná eldönteni, hogy ez most mi, szabad újságírás vagy fizetett Kreml-propaganda vagy felháborító zsidózás.

Hírdetés

Egy törzskommentelő meg is jegyzi, amit Goodman mond az tulajdonképpen ugyanaz, amit Magyarországon a Fidesz állít, csak más szavakkal. Azaz, hogy kapjon hangot sok vélemény, s ne lehessen a rendszernek monopóliuma. Miközben a magyar ballib vélemény éppen az ellenkezőjét mondja, mint amit Amy Goodman. A ballib vélemény az, hogy van igazság és hazugság, van újságírás és propaganda, az egyik jó, a másik rossz, az egyiknek tapsolni kell, a másik ellen meg harcolni kell tényellenőrökkel, sőt direkt tiltással is, ha nincs más út.

Szóval a Marci gyerek hogyan is csinálja ezt? Nekem teljesen inkoherens az egész.

Már betettem más cikkhez, de itt is érdemes a zsidó szálhoz. Ez egy cionista humoros csapat száma, az Izrael ellenes zsidókról (héberül van, de angolul feliratozva), persze Soros is szerepel benne:


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »