Rendszerbe álltak a Skorpiók Tatán

Rendszerbe álltak a Skorpiók Tatán

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóalja rendszerbeállító lőgyakorlatokat hajtott végre az újonnan rendszeresített CZ Scorpion EVO 3 géppisztolyokkal december 4-5-én, a szomódi lőtéren.

A lövészet az éves kiképzési terveknek megfelelően zajlott az alakulat helyőrségi lőterén. A harckocsizó katonák a módszertani foglalkozás részeként elsajátították az új kézifegyverek karbantartásával és kezelésével kapcsolatos ismereteket, valamint begyakorolták a fegyver biztonságos kezeléshez szükséges fogásokat.

A fegyverzettechnikai kiképzést követően a katonák végrehajtották a fegyverek belövését, a géppisztoly szakalap lőgyakorlatot, valamint az 1-es és 2-es számú géppisztoly lőgyakorlatokat.

Hírdetés

Horváth Sándor alezredes, a 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka, egyben a lövészet vezetőjének értékelése alapján a katonák jó véleménnyel vannak az új fegyverekről, mivel azok hatásos lőtávolsága felülmúlja a korábbi várakozásokat; kezelése egyszerű, kis mérete miatt pedig ideális fegyver a harckocsizó alegységeknek.

A lőgyakorlatok során a katonák a fegyver nyílt irányzékának használatával sikerrel küzdöttek le akár 300 méterre lévő 8-as számú célokat is – olvasható a Honvédelem.hu-n.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »