Rendőrsorfal védi a szovjet obeliszket – Hazafiak ledöntenék (helyszíni tudósítás)

Rendőrsorfal védi a szovjet obeliszket – Hazafiak ledöntenék (helyszíni tudósítás)

Társaival Pongrátz András, a Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely öccse, aki részt vett a Sztálin-szobor ledöntésében, és a rádió ostrománál is jelen volt 1956-ban, most a megszállást és elnyomatást hirdető Budapest Szabadság téri szovjet obeliszket szeretné ledönteni. A téren 14 óra után kezdtek el gyülekezni, a helyszínen megjelent kalapáccsal és vésővel a kezében Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője is.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

Rendőrhegyekből álló rendőrsorfal védi a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet Budapesten. Néhány éve már megpróbálták hazafiak megrongálni és eltávolítani, de békés módon is már másfél évtizede próbálják a Szabadság teréről likvidálni, előbb a MIÉP, majd a Jobbik és több civil szervezet, köztük a HVIM is zászlajára tűzte elszállíttatását, aláírásgyűjtés is indult már – mindhiába. A szovjet obeliszket úgy védik, mintha az egész nemzet sorsa függne tőle.

Novák Elődnél kalapács és véső. A Jobbik alelnökét húzzák, vonják, taszigálják a rendőrök, ahogy többedmagával próbál rést találni a rendőrfalon, hogy megközelítse az elnyomatás jelképét. Kürti Zoltán, a HVIM elnökségi tagja is a téren van, de a talapzatnál tovább nem lehet jutni.

Közben Pongrátz András 56-os szabadságharcos rosszul lett, talán a szörnyű emlékek törtek elő, amik párosultak a rendőrség jelen ellen- és szembenállásával. Őt le kellett kísérni a szörnyemlékmű talapzatáról.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »