Rendőrsorfal védi a szovjet obeliszket – Hazafiak „ledöntenék” (helyszíni tudósítás)

Társaival Pongrátz András, a Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely öccse, aki részt vett a Sztálin-szobor ledöntésében, és a rádió ostrománál is jelen volt 1956-ban, most a megszállást és elnyomatást hirdető Budapest Szabadság téri szovjet obeliszket szeretné ledöntetni, de legalábbis első lépésként a rajta lévő önkényuralmi jelképet eltávolítani. A téren 14 óra után kezdtek el gyülekezni, a helyszínen megjelent kalapáccsal és vésővel a kezében Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője is.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Rendőrhegyekből álló rendőrsorfal védi a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet Budapesten. Néhány éve már megpróbálták hazafiak megrongálni és eltávolítani, de békés módon is már másfél évtizede próbálják a Szabadság teréről likvidálni, előbb a MIÉP, majd a Jobbik és több civil szervezet, köztük a HVIM is zászlajára tűzte elszállíttatását, aláírásgyűjtés is indult már – mindhiába. A szovjet obeliszket úgy védik, mintha az egész nemzet sorsa függne tőle.

Hírdetés

Novák Elődnél kalapács és véső. A Jobbik alelnökét húzzák, vonják, taszigálják a rendőrök, ahogy többedmagával próbál rést találni a rendőrfalon, hogy megközelítse az elnyomatás jelképét. Kürti Zoltán, a HVIM elnökségi tagja is a téren van, de a talapzatnál tovább nem lehet jutni. Közben Pongrátz András 56-os szabadságharcos rosszul lett, talán a szörnyű emlékek törtek elő, amik párosultak a rendőrség jelen ellen- és szembenállásával. Őt le kellett kísérni a szörnyemlékmű talapzatáról.

Az óriási ellenállást tapasztalva hamar kiderült, hogy az obeliszk közelébe sem lehet férkőzni, és az önkényuralom szimbólumait nem lehet leszedni az emlékműről. Novák Előd sejtelmesen annyit mondott, meglátjuk, mit hoz az éjszaka.

A Szabadság térről a Kossuth térre vonult a tüntetők 80 százaléka, az emlékfalon mécsest helyezett el Pongrátz András. Az eseményen megjelent Budaházy György is, aki szintén évek óta küzd a szovjet obeliszk ellen.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »