Rendőrségi rekord: csaknem 24 ezer gyorshajtó egy hét alatt

Rendőrségi rekord: csaknem 24 ezer gyorshajtó egy hét alatt

A múlt pénteki, 24 órás Speedmarathon-akció keretében tartott ellenőrzésen pedig mintegy nyolcezren lépték át a megengedett sebességet.

Múlt héten minden nap sebességellenőrzést tartott a rendőrség a hazai utakon, melynek eredményeiről honlapján számolt be a rendőrség. Egy hét alatt – kivéve a Speedmarathon napján tartott akciót – összesen 15 988 esetben intézkedtek a hatóságok a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Hírdetés

A minden évben megtartott, 24 órás Speedmarathon-akció eredményét külön jegyezték. Ezt április 19-én tartották az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) kezdeményezéséhez csatlakozva, és összesen 837 rendőr mérte az utakon az autósok sebességét: 1395 különböző helyszínen ellenőriztek összesen 546 443 járművet.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzések során összesen 7913 olyan járművet kapcsoltak le, melyek sofőrjei túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Ez a szám csaknem kétezerrel haladja meg a tavalyi akciót követően közzétett adatot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »